enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Haber, kişilerin ya da kurumların çıkarını gözetmek maksadıyla verilmemeli”

Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Haber, kişilerin ya da kurumların çıkarını gözetmek maksadıyla verilmemeli”
22 Eylül 2022
241
A+
A-

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte organize ettiği ‘Erzurum Tanıtım Günleri‘ etkinlik kapsamında yer alan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Salman, Erzurum Valiliğini ziyaret etti.

Uluslararası Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Salman, Vali Okay Memiş’e gerçekleştirdiği ziyarette ajans ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mustafa Salman, ajansın yaklaşık 35 yıllık bir geçmişi bulunduğunu, kurucularının TRT kökenli abilerinin olduğunu hatırlatarak, kurulduğu günden beri bağımsızlık, tarafsızlık ve objektiflik çizgisinden ödün vermeden yayın hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Medya ve toplum arasındaki ilişkinin karşılıklı olduğunu dile getiren Salman, ama daha güçlü olan medyanın ise halk üzerinde karar vericiliğinin bulunduğunu ve bu durumun akademik olarak ispat edilmeye gerek olmayacak kadar da aşikar olduğunu belirtti.

Ajans olarak Türkiye, dünya gündemi, yorum ve analizlere geniş yer verdiklerini ifade eden Mustafa Salman, Medyanın demokratik bir “dördüncü kuvvet” olmasına rağmen, medyanın, yanlış veya eksik algı oluşturmakta üstüne hiçbir şeyin olmadığına, gerçeğin üstünü örtmek ya da sahte gündem yaratmak ise medya için çocuk oyuncağı olduğuna dikkat çekti.

Erzurum Valisi Okay Memiş de yaptığı konuşmada basının önemine değinerek, Gazetecilik mesleğinin tarihsel gelişim süreci boyunca oluşan bir dizi gelenekler ve tarafsızlık kavramlarına yüklenen anlamların, gazeteciler için koruyucu bir işlev gördüğünü, adillik, doğruluk, dengelilik, nötr olma gibi muğlak bir takım kavramlar üzerine kurulmuş ölçütlerin, gazetecilerin bu alanda otorite gibi görünmelerine hizmet ettiğini söyledi.

Vali Okay Memiş, “Bir haberi ya da gazeteyi taraflı olmakla suçlamak en azından tarafsızlığın mümkün olduğunu çağrıştırır ve şayet tarafsızlığın mümkün olduğu düşünülmeseydi her halde taraflılıktan bu derece şikayetçi olunmazdı” dedi.

“Haberde mümkün olduğunca ayrıntılı ve doğruluğu her zaman kanıtlanabilecek bilgiler vererek gerçeklere bağlı kalınmalı” diyen Vali  Memiş, şunları söyledi:

“Haber öyküsünü oluşturan gerçeklerle ilgili yanlı ile düşünce yada yorum yazıları birbirinden açık bir şekilde ayrılmalı. Haber içerisinde mümkün olan her yerde bilgi almak için güvenilir kaynaklar belirgin şekilde gösterilmeli. Haberin konusunu oluşturan olayla ilgili son gelişmeler zamanında verilmeli. Haber, söylem ve bilgi bakımımdan her zaman nötr olmalı. Haber, kişilerin ya da kurumların çıkarını gözetmek maksadıyla verilmemeli. Haberde, tarafların açıklamalarıyla ortaya çıkabilecek çelişkili durumlarda gazeteci kişisel fikrini belirtmemeli ve bağımsız bir çizgi izlemelidir”.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.