enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
00:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ersin Tatar: Yan yana yaşayan iki egemen devlet formülünü görüşeceğiz

Ersin Tatar: Yan yana yaşayan iki egemen devlet formülünü görüşeceğiz
4 Ağustos 2021
427
A+
A-

UHA HABER / Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT Haber yayına konuk oldu. Kıbrıs’ta federasyon seçeneğinin ortadan kalktığını söyleyen Tatar, “Yan yana yaşayan iki egemen devlet formülünü görüşeceğiz” dedi.

Kıbrıs’ta federasyon seçeneğinin ortadan kalktığını söyledi, İki devletli çözümden başka yol olmadığını vurguladı.

TRT Haber yayınında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz Kıbrıs’ta neyin kavgasını veriyoruz? Egemenlik kavgasını. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçenlerde ‘Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı’ dedi. artık yani öyle bir ortaklık olmayacak. İki ayrı devlet olacak. Dolayısıyla gün geldiğinde, bu isim değişikliği olabilir. O zaman Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olabilir” açıklamalarında bulundu.

Başvuru yapanların Rum tarafında ‘hain’ ilan edildiğini söyleyen Tatar, “Çünkü başvurdukları takdirde Türk yönetimi altında gelip oraya yerleşme pozisyonu olabilecek. Dolayısıyla bu ezber bozan yeni siyaset Rum tarafında büyük bir rahatsızlık yaratmıştır” dedi.

Rum yönetiminin pasaport tehdidi

Rum yönetimi, ikinci Maraş açılımı sonrası Kıbrıs Türklerine verilen Avrupa Birliği  pasaportlarının iptalini gündeme getirdi.

Tatar, bunun mümkün olamayacağını anlattı:

“Şimdi Anastasiadis tepki olarak Kıbrıslı Türklerin pasaportlarını iptal edebileceklerini söyledi. Edemez. Oranın anayasasına göre Kıbrıs pasaportu alan bir Kıbrıslı oranın vatandaşıdır. Ama şöyle vatandaşıdır, pasaportu alıp dolaşabilmek için vizesiz Avrupa’da dolaşabilmek için.”

[UHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.