enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
00:06 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan Kısıtlamalara Geri Dönmeme Sinyali

Erdoğan’dan Kısıtlamalara Geri Dönmeme Sinyali
16 Mart 2021
499
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre Pazartesi günü 15 bin 503 Corona virüsü vakası tespit edildi. Rakam bu yılki en yüksek günlük vaka artışına işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bazı illerde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansıdığını bildirdi.

Erdoğan, ‘‘Tüm verileri göz önüne alarak, bugünkü toplantımızda, şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri takip etme kararı aldık’’ diyerek, kısıtlamaların bir süre daha geri dönmeyeceği mesajını verdi.

Türkiye 1 Mart’tan itibaren illerdeki risk durumuna bağlı olarak kademeli ve kontrollüunormalleşme kararı almış, uygulamanın her iki haftada bir tekrar değerlendirileceğini belirtmişti.

Türkiye’de iller düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olmak üzere ayrılmış, her hafta risk durumuna göre illerin renklerinin yeniden tespit edileceği belirtilmiş, iki haftada bir normalleşme uygulamasının güncelleneceği kaydedilmişti. Ancak bazı illerde görülen vaka sayısındaki yükselmeye rağmen illerin sınıflandırmasında bir değişiklik yapılmadı.

Erdoğan, ‘‘Milletimizin, yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak, bu meselenin üstesinden hep birlikte geleceğiz’’ diye konuştu.

83 milyon nüfuslu Türkiye’de Ocak ayının ortasından beri yürütülen aşılama kampanyasında 11 milyon 500 bin aşı uygulandı. 7 milyon 930 binden fazla kişi ilk doz aşılarını olurken 3 milyon 570 bin kişi ikinci doz aşılarını da oldu. Türkiye aşılama kapmanyasını Çinli Sinovac firmasının aşısıyla sürdürüyor.

Yurtdışından aşı tedariği sürecek

Erdoğan, “Dünyada aşı uygulamasını başlatan ilk ülkeler arasındayız. Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Aşılama sıralamasında dünyada 5’inci durumdayız. Çalışmaları süren yerli aşımız hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’na göre Türkiye’de salgının başlangıcından bu yana 2 milyon 894 bin 893 kişide Corona virüsü tespit edildi. Son 24 saatte ise 63 kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti, salgından ölenlerin sayısı toplamda 29 bin 552’ye çıktı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.