ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:31 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB), 71 eğitim programı 10 bin kişiye ulaştı 
12:25 Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlileri Etik Kurul üyesi Karaosmanoğlu, ilçe teşkilat ziyaretlerini tamamladı
11:48 Kartepe’nin starının oyunu büyük ilgi gördü
11:03 Perspektif: Haşdi Şabi’nin Tutumu ve Potansiyel Geleceği
09:13 Türkiye son 10 yıldır dünyanın un ihracat şampiyonu
22:51 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Soruşturma aşamasında cezalandırma yöntemiyle karşı karşıyayız”
22:38 Kocaeli Kartepe Belediyesi kar nöbetine hazır
22:28 “Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi ile mikroorganizmaların gizemli dünyasına yolculuk
22:13 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Adada son 50 yıldaki gerçeklik, “iki ayrı toplumun, iki ayrı kesimde kendini yönetmesi”
21:27 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özgürlük ve Bağımsızlık Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün ebediyete intikalinin 41’inci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı
21:12 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu heyetini kabul etti
20:58 İran’ın Suriye’de Kaybettikleri ve Olasılıklar
20:26 Kitap: “Kuzey Kıbrıs’ın İstirdadının 50. yılı Anısına Kıbrıs Çalışmaları”
15:19 Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) kuruluşunun 30. yılını kutladı
14:23 ABD’deki yangın ve Gazze’deki İsrail zulmü
13:48 İsrail’in BM’ye Karşı Tutumu ve Yeni Bir Hukuki Süreç -I-
13:17 Suriye’de Değişen Dengeler ve Yeni Bölge
12:35 Trump’ın Kanda ve Grönland’a Yayılmacı Çıkışları: ABD’nin Yeni Dönemdeki Stratejik Hedefleri Neler?
12:10 Yapılacaklar Belli
10:45 Perspektif: Esed rejiminin devrilmesi ve Irak’ın Suriye politikası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan Batı’ya göçmen tepkisi

Erdoğan’dan Batı’ya göçmen tepkisi
10 Eylül 2021
459
A+
A-

UHA HABER / Milli Savunma Bakanı Akar’dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Artan bir tempoda taarruzi ruhla operasyonlarımız sürüyor. Terör örgütünün tepesindekiler, sonlarının ne olacağını çok iyi anladı. Alttakilerin de teslim olmaktan başka çaresi yok.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Son dönemde terörle mücadelede yapılan başarılı operasyonlara yönelik soru üzerine Akar, yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Artan bir tempoda taarruzi ruhla…

23 Nisan’da başlayan ve Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının da sürdüğünü bildiren Akar, “Artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla operasyonlarımız devam ediyor. İnşallah asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Gayretimiz bunun için. Terör örgütünün sözde yöneticileri, tepesindekiler sonlarının ne olacağını çok iyi anladı. Alttakilerin de adalete teslim olmaktan başka çarelerinin kalmadığını görmeleri lazım” diye konuştu.

“Nokta operasyonlar sürecek”

Son dönemde yapılan “nokta operasyonlarını” hatırlatan Akar, “Terörü kaynağında yok etme stratejimiz ve nokta operasyonlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör tehdidine karşı icra ettiği tüm operasyonlarda başta Irak olmak üzere tüm komşularının sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alarak gerçekleştirdiğini de vurguladı.

Afganistan mesajı: Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanının yeniden işletilmesine yönelik soru üzerine Akar, ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı.
Afganistan’da yardıma ihtiyacı olan aralarında çocukların, kadınların ve yaşlıların bulunduğu milyonlarca insana dikkati çeken Akar, şunları söyledi:
“Temennimiz şartların olumlu gelişmesi yönünde. Biz NATO kapsamında geçmişte yaptığımız çalışmalarımız sırasında da müttefiklerimize ‘Afganistan istediği sürece onların yanında oluruz’ demiştik. İnşallah her şey iyi olur diye düşünüyoruz. Gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz.”

Taliban ile diyalog: Yakın koordinasyon içinde çalışmalar sürüyor

Akar, “Yeni yönetim ile diyalog kuruluyor mu” sorusuna ise, “Dışişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükelçimiz Kabil’de çalışmalarına devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” yanıtını verdi.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.