enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Enerji Bakanı’ndan İYİ Partili Sezgin’in RES sorusuna yanıt: Çevreye etkilerini bana değil Çevre Bakanı’na sorun

Enerji Bakanı’ndan İYİ Partili Sezgin’in RES sorusuna yanıt: Çevreye etkilerini bana değil Çevre Bakanı’na sorun
19 Ekim 2022
2.328
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in Latmos dağlarındaki rüzgâr enerjisi santrali yatırımlarına ilişkin sorduğu sorulara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den yanıt geldi.

Aydın’ın Karpuzlu ilçesi ile Muğla’nın Milas ilçesi arasında yer alan ve Latmos olarak bilinen bölgede 30’un üzerinde rüzgâr enerjisi santrali (RES) yapılmak üzere bir şirkete önlisans verildiğine ilişkin Aydın Milletvekili Sezgin’in hazırladığı soru önergesine, Bakan Dönmez’den gelen yanıtta, “Alanın tamamı RES yatırımı için kullanılmayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Aydın Sezgin önergesinde “RES’lerin yapılacağı Latmos Dağları, madencilik faaliyetlerinin tahribatından kurtulabilmiş en bakir bölgelerde yer almaktadır. Bölgede yoğun bir şekilde fıstık çamı yetiştiriciliği, arıcılık, zeytincilik gibi katma değeri yüksek tarımsal faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Uzmanlar, canlı bir yaban hayatı bulunan, yoğun ormanlık alanlarla kaplı olan, endemik bitkiler başta olmak üzere yüzlerce bitki çeşidinin bulunduğu bölgede bu kadar yoğun RES yatırımları yapılması halinde geri dönüşü olmayan bir tahribat oluşacağını belirtmektedir. Ayrıca bölge halkı, ekonomik ve sosyal olarak çok büyük zarara uğrayacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Aydın Sezgin’den Enerji Bakanına: Karpuzlu’daki RES projelerinin takipçisi olacağım

30 adet RES yatırımı projesine göre bölgede kaç metrekarelik alanda toplam kaç ağaç kesilmesinin planlandığını soran Sezgin’e Bakan Dönmez’in yanıtında, kesilecek olan ağaçların sayısı belirtilmedi. Dönmez, “Alanın tamamı RES yatırımı için kullanılmayacak.” ifadeleriyle yetindi.

Enerji Bakanı Dönmez, Sezgin’in “Yenilenebilir enerji yatırımlarında yerel halkın itirazları ile doğal varlıklar ve ekonomik faaliyetler üzerindeki bariz tahribat riski neden dikkate alınmamaktadır?” sorusunu ise yanıtsız bırakarak, “Çevre Bakanlığı’na sorun” yanıtını verdi.

İYİ Partili Sezgin, bölgede yapılacak RES yatırımlarını yakından takip etmeye devam edeceğini belirterek, “Halkın rızası olmamasına rağmen yapılan RES yatırımlarının takipçisi olacağım” şeklinde konuştu. (TBMM)

HABER : Ömer AK

[UHA Haber Ajansı, 19 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.