enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Yerine Simülasyon

Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Yerine Simülasyon
2 Aralık 2021
483
A+
A-

ADANA-UHA HABER / Adana’da, emniyet kemeri takmadığı için ceza yazılmak yerine simülasyon aracına bindirilen sürücüler, kaza anında yaşayabileceklerini tecrübe etti.
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Atatürk Caddesi`nde ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ sloganıyla uygulama başlattı.
Polis ekipleri, emniyet kemeri takmadığı tespit edilen sürücüleri uygulama noktasında durdurdu.
Adana'da emniyet kemeri takmayanlara ceza yerine simülasyon - Mersin haber 33 Adana Haber
Emniyeti kemeri takmayanlara ceza yazmayan ekipler, sürücülerden simülasyon aracına binmelerini istedi.
Sürücüler, emniyet kemeri simülasyon aracında, olası kaza anında yaşayabileceklerini tecrübe etti.
Adana'da emniyet kemeri takmayanlara ceza yerine simülasyon
Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, gazetecilere, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Bi Hareketine Bakar Hayat kampanyası kapsamında emniyet kemeri kullanımının önemini anlatan tanıtım broşürleri dağıtıldığını söyledi.
Adana'da emniyet kemeri takmayanlara ceza yerine simülasyon
Emniyet kemeri takmayan sürücülerden simülasyon aracına binmelerini istediklerini belirten Aydın Şahin, şöyle konuştu: “Amacımız asla ceza yazmak değil. Emniyet kemerinin koruyuculuğunu anlatmak için kemer takmamış olan vatandaşlarımızı hem bilgilendirip hem de kemer takınca olası bir kazada nasıl korunduğunu göstermek. Bunun için simülasyon aracına bindiriyoruz. Simülasyon aracında saatte 5 ile 10 kilometre hızla takla atan araçtaki bir kişinin emniyet kemeri taktığında koruyuculuğunu görüyorsunuz. Onun için tüm vatandaşlarımızdan arka koltuk ve şehir içi dahil emniyet kemerlerini takmalarını, kendi güvenlikleri için muhakkak suretle bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz.”
Emniyet kemeri takmayanlar simülasyon aracına bindirildi
Emniyet kemeri takmadığının tespit edilmesinin ardından simülasyon aracına bindirilen Gülay Tapanyiğit, çok korktuğunu belirterek, “Aman aman ne olur emniyet kemersiz hiçbir yere gitmeyin. Yani 3 kilometre bile olsa gitmeyin. Çok sağ olun, iyi ki böyle bir şey gösterdiler. Bundan sonra emniyet kemersiz asla…” dedi.
Adana'da Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Yerine Simülasyon
Necla Başkan da emniyet kemersiz araç sürmeyeceğini belirterek, “Bir an hayat bitti sandım oysa hayat bir harekete bakıyor ama biz bunu hep atlıyoruz. Bunu fark etmek için illa böyle bir şey yaşamamız mı lazım? Şu an ben bunu yaşadım. Sanırım artık her bindiğim an, 300 metrede bile emniyet kemerimi takacağım.” ifadelerini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.