enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elon Musk, Tayvan’ın kontrolünün bir kısmının Çin’e verilmesini önerdi

Elon Musk, Tayvan’ın kontrolünün bir kısmının Çin’e verilmesini önerdi
11 Ekim 2022
413
A+
A-

Ukrayna’nın Kırım’ı kalıcı olarak Rusya’ya devretmesini önermesinden günler sonra, dünyanın en zengin insanı Tayvan konusunda bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu, ancak adanın kontrolünün bir kısmının Pekin’e devredilmesiyle gerginliğin çözülebileceğini söyledi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Reuters’ kaynaklı haberine göre, Milyarder Elon Musk, Ukrayna’da kınama çeken Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmayı sona erdirmek için olası bir anlaşmanın yayınlanmasından günler sonra, Çin ile Tayvan arasındaki gerilimlerin Tayvan’ın bir kısmının kontrolünü Pekin’e devrederek çözülebileceğini öne sürdü.

Dünyanın en zengin insanı Musk, Financial Times’a Cuma günü yayınlanan bir röportajda, “Benim tavsiyem…

Musk, gazete tarafından Tesla elektrikli otomobil şirketinin Şanghay’da büyük bir fabrika işlettiği Çin hakkında sorulduğunda açıklama yaptı.

Pekin, Tayvan’ın eyaletlerinden biri olduğunu ve uzun süredir Tayvan’ı kontrolü altına almaya söz verdiğini ve bunu yapmak için güç kullanımını dışlamadığını söyledi. Tayvan bağımsız olduğunu ve yalnızca adanın 23 milyon insanının geleceğine karar verebileceğini vurguladı.

Musk, gazeteye verdiği demeçte, “Ve mümkün ve muhtemelen, aslında, Hong Kong’dan daha yumuşak bir anlaşmaya sahip olabileceklerini düşünüyorum” dedi.

Kırım yorumuna eleştiri

Şangay fabrikası, geçen yıl Tesla’nın küresel teslimatlarının yaklaşık yarısını oluşturdu. Musk ayrıca Çin’in SpaceX roket şirketinin Starlink internet hizmetini orada sunmayacağına dair güvence aradığını söyledi.

Musk, Tayvan üzerindeki çatışmanın kaçınılmaz olduğunu düşündüğünü ve bunun yalnızca Tesla’ya değil, aynı zamanda iPhone üreticisi Apple Inc ve daha geniş ekonomiye olan potansiyel etkisi konusunda uyardığını söyledi. Röportaj, bu açıklamalar hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Bu haftanın başlarında Musk, Ukrayna’nın Kırım’ı kalıcı olarak Rusya’ya devretmesini, Rus kontrolündeki bölgenin kaderini belirlemek için BM himayesinde yeni referandumlar yapılmasını ve Ukrayna’nın tarafsızlığı kabul etmesini önerdi.

Twitter kullanıcılarından planına ağırlık vermelerini istedi ve kendi Twitter anketini öneren Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy’den sert eleştiri aldı: “Hangi @elonmusk’u daha çok seviyorsun? Ukrayna’yı (veya) Rusya’yı destekleyen birini.”

[UHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.