enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Ekstrem’ sıcaklıklar daha ne kadar sürecek?

‘Ekstrem’ sıcaklıklar daha ne kadar sürecek?
19 Ağustos 2023
10
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgasının hafta sonu da devam edeceği, önümüzdeki hafta ise biraz azalacağı tahmin ediliyor.

UHA / İnternational News Agency

Bir süredir yurdu etkisi altına alan ve mevsim normalinin çok üstünde seyreden “ekstrem” sıcaklıklar, hafta sonu Marmara ve kıyı Ege haricinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üstünde etkili olmayı sürdürecek.

Pazartesi gününden itibaren ise sıcaklıkların iç kesimlerde biraz azalacağı fakat mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde yağış beklenmezken, yarın Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ege’nin iç kesimlerinde aralıklarla yağış geçişi görülebilecek. Pazar günü Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, yeni haftada ise Doğu Karadeniz’de yağış geçişleri görülecek.

‘Ekstrem’ sıcaklıklar daha ne kadar sürecek?

Hafta sonu en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara’da 36-37,İstanbul ve Samsun’da 30-31, İzmir’de 33, Antalya’da 30-31, Adana’da 36, Diyarbakır’da 41-42 derece civarında seyredecek.

İç kesimlerde sıcaklıklar biraz düşecek

Yeni haftada ise en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara’da 34, İstanbul’da 30-32, Samsun’da 30-31, İzmir’de 36-38, Antalya’da 30-34, Adana’da 35-43, Diyarbakır’da 40-41 derece civarında olacak.

Deprem bölgesinde yağış beklenmezken, bölgenin tamamında sıcaklıklar 40 derece ve üzerinde olacak.

Marmara’da rüzgara dikkat

Öte yandan hafta sonu ve pazartesi günü Marmara Bölgesi’nin tamamında kuzeydoğudan rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.