enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
00:56 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
00:56 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
00:52 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
00:44 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
00:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
00:41 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
00:41 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
00:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
00:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
00:25 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
00:20 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
00:19 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
00:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
10:13 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:55 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:45 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekoloji Örgütleri 1. Yıl Deprem Raporu Yayımlandı

Ekoloji Örgütleri 1. Yıl Deprem Raporu Yayımlandı
13 Şubat 2024
26
A+
A-

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) ve İklim Haber, her hafta Yeşil Mutabakat, fosil yakıt ve yenilenebilir enerji sektörleri ve yeşil iyileşme çerçevesinde yaşanan gelişmeleri bir araya getirip okuyucularına sunuyor.

UHA / İnternational News Agency

Türkiye'de İklim Medyası (4): 'Politik Bir Değişim Yaratmanın Önemine  İnanıyoruz' - Sivil Sayfalar

 

 

 

 

 

 

Bulut BAGATIR, Gazeteci – Yazar

İklim Haber’den Bulut BAGATIR geçtiğimiz hafta yaşananları sizin için derledi.

Ekoloji Örgütlerinden Deprem Raporu | Ekoloji BirliğiEkoloji Örgütleri 1. Yıl Deprem Raporu Yayımlandı 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde dört günlük bir proje doğrultusunda Hatay’a giden Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu heyeti depremlerin üzerinden geçen bir yılda karşı karşıya kaldığımız ekolojik tahribat sürecine dair ayrıntılı bilgileri ve tespitleri içeren Ekoloji Örgütleri 1. Yıl Deprem Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Ekoloji Örgütleri 1. Yıl Deprem Raporu’nu kamuoyu ile paylaşan heyet, deprem bölgesinde sorunların halen çözülmediğini vurguladı.

Muğla Su İnisiyatifi'nden DSİ'ye dava: İki santral 33 milyar litre su  tüketiyor Muğla Su İnisiyatifi’nden DSİ’ye Dava 465 yurttaşın dilekçelerinin cevapsız bırakılmasının ardından Muğla Su İnisiyatifi, DSİ’ye dava açtı. Açılan dava ile termik santrallara su tahsislerinin iptali istenirken, Muğla İdare Mahkemesi önünde yapılan basın açıklamasında Yeniköy ve Yatağan termik santrallarında her yıl toplam 33,5 milyon metreküp içilebilir kalitede su kullanıldığı aktarıldı.

'El Nino' etkisi ile 2024'te sıcaklık rekorları kırılacak' 2024 Sıcaklık Rekoru ile Başladı Copernicus İklim Değişikliği Servisi’nin (C3S) 1950’ye kadar uzanan kayıtlarına göre geçtiğimiz ay, 2020’de meydana gelen bir önceki en sıcak ocak ayını geride bıraktı. Yeni Ocak ayı rekoru, 1850 yılına kadar uzanan küresel kayıtlarda gezegenin en sıcak yılı olarak gösterilen 2023’ün ardından geldi. Bu yeni rekorda insan kaynaklı iklim değişikliği ve Doğu Pasifik Okyanusu’ndaki yüzey sularını ısıtan El Niño hava olayı gibi faktörler rol oynuyor. 2023 Haziran’dan bu yana her ay, önceki yılların aynı ayıyla karşılaştırıldığında kaydedilen tarihin en sıcak ayları oldu.

AB'nin elektrik sektörü emisyonlarında rekor düşüş AB Enerji Sektörü Emisyonlarında Rekor Düşüş Düşünce kuruluşu Ember, Avrupa’nın fosil yakıtlardan temiz elektriğe geçişteki ilerlemesini anlamak üzere tüm AB üyesi ülkelerde 2023 yılı için yıllık elektrik üretim ve talep verilerini analiz ettiği Avrupa Elektrik İncelemesi raporu yayımlandı. Rapora göre, 2023 yılında Avrupa Birliği (AB) kömür ve gazdan elektrik üretiminde eşi benzeri görülmemiş çöküşe ve enerji sektörü emisyonlarında rekor bir düşüşe yol açtı. AB’nin fosil yakıtlardan uzaklaşması ile kömür üretiminde %26, gazda ise %15 ile rekor düşüşler kendini gösterdi. Rüzgâr ve güneş enerjisinin artması ve elektrik talebinin düşmesiyle birlikte AB enerji sektörü emisyonlarında %19 ile en büyük düşüş kaydedildi. 2023 yılında rüzgar enerjisi üretimin yüzde 18’ini kaplarlarken, gaz yüzde 17’de kaldı. Böylece 2023 ilk defa rüzgar enerjisinin üretimde gazı geçtiği yıl oldu.

Türkiye'nin yüzer GES potansiyeli 80 bin megavat

Türkiye’nin Yüzer GES Potansiyeli Yaklaşık 80 bin megavat İçme suyu hariç tutularak göl, gölet ve barajların %10’unun panellerle kapatılması halinde Türkiye’nin yüzer GES potansiyelinin yaklaşık 80 bin megavat olduğunu belirten Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Hakan Erkan, Türkiye’de test amaçlı proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.