enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eğitim alan öğretmen sayısı yüzde 34 arttı

Eğitim alan öğretmen sayısı yüzde 34 arttı
23 Aralık 2021
8.741
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaları sonucunda, yüz yüze ve uzaktan eğitimlere katılan öğretmen sayısı 2 milyon 773 bin 317’ye yükseldi. Bir öğretmen ortalama 93,4 saat eğitime gördü.

Meb Logo Vectors Free DownloadMilli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, öğretmenler için yeni dönemde başlatılan kapsamlı destek sunma çalışmaları sonucunda eğitimlere katılımcı sayısı yüzde 34 arttı.

2020 yılında yüz yüze ve uzaktan eğitimlere katılan öğretmen sayısı 1 milyon 187 bin 852 iken 2021 yılında bu sayı 2 milyon 773 bin 317’ye yükseldi.

En çok katılım genel ve özel alan eğitimlerinde

1 milyon 655 bin 119 öğretmen genel ve özel alana yönelik eğitimlere katılırken 379 bin 47 öğretmen, yönetim ve kurumsal eğitimleri tercih etti.

Katılımcı sayısına göre en çok talep gören üçüncü eğitim, teknoloji kullanım becerileri oldu. 312 bin 881 öğretmen, bu konuda eğitim aldı.

134 bin 353 öğretmen ise yaşam becerilerine yönelik eğitime katıldı.

Bir öğretmen ortalama 93,4 saat eğitim aldı

Eğitim kapasitesindeki artış, öğretmen başına düşen eğitim saatine de yansıdı.

2017 yılında bir öğretmen yılda ortalama 35 saat eğitim alırken bu sayı 2018 yılında 39’a, 2019 yılında 51’e ulaştı. 2020 yılına gelindiğinde ise 41,6’ya düşmüştü.

2021 yılında bir öğretmen ortalama 93,4 saat eğitime katıldı. Böylelikle bu alanda son beş yılın en yüksek oranına ulaşılmış oldu.

“Çok boyutlu adımlar atıyoruz”

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemeye odaklandıklarını belirtti:

“Bu kapsamda çok boyutlu adımlar atıyoruz. Attığımız adımların sonuçlara olumlu yansımasını görmekten mutluluk duyuyorum. 2021 yılında düzenlediğimiz eğitimlere katılan öğretmen sayımız 2020 yılına göre yüzde 34 artarken bu artışla son beş yılın en yüksek kişi başı eğitim saatine ulaşmış olduk. Buna göre öğretmen başına düşen eğitim saati 2020 yılında 41,6 iken bu rakam, 2021 yılında yüzde 125 artışla 93,4 saate ulaştı. Bu süreçleri başarı ile yürüten Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyorum.”

Amaç eğitim seçeneklerini zenginleştirmek

Özer, öğretmenlerin eğitim seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduklarını belirtti. Bu platform, ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde kullanılacak.

Yeni dönemde merkezî ve uzaktan eğitimlere ilave olarak yerel ve okul bazlı eğitime de geçeceklerini belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yeni uygulama ile okul düzeyinde de mesleki gelişim faaliyeti düzenlenmesine imkân sağlıyoruz. Okullarımız almak istedikleri eğitimleri, talep gerekçelerini ve ulaşmak istedikleri sonuçları belirleyerek mesleki gelişim planlarını oluşturacaklar ve Bakanlık olarak biz de bu talebin bütçesini doğrudan okula aktaracağız. Bu uygulama ile daha gerçekçi temellere dayanan ve daha çok öğretmene ulaşan bir mesleki gelişim sistemine kavuşmuş olacağız. Bu kapsamda özellikle proje okullarımıza ağırlık vereceğiz.”

[UHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.