enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege Denizi’nde göçmenleri taşıyan bot battı

Ege Denizi’nde göçmenleri taşıyan bot battı
24 Aralık 2021
380
A+
A-

ATİNA-UHA HABER / Ege Denizi’nde Bolukendire adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Çok sayıda kişinin ise kayıp olduğu belirtiliyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Ege Denizi’nde Yunanistan’ın Bolukendire adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu en az üç kişi yaşamını yitirdi.

Yunan Sahil Güvenlik Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda kişinin de kayıp olduğunu bildirildi.

Açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin kurtarıldığı, bu kişilerden sadece ikisinde can yeleği bulunduğu belirtildi. Kurtarılanlardan yedisinin Iraklı, üçünün Suriyeli ve ikisinin de Mısırlı olduğu ifade edildi.

Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın verdiği bilgilere göre, botun motorunda arıza meydana geldiği, sonrasında ise botun battığı kaydedildi.

Kikland Adaları’nın bir parçası olan Bolukendire adası açıklarında Salı gecesi meydana gelen kaza sonrasındaki arama ve kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Teşkilatı’na ait dört gemi, üç helikopter ve bir nakliye uçağının yanı sıra 11 gemi katıldı.

Kaza sonrasında kaç kişinin kayıp olduğuna ilişkin ise farklı bilgiler verildi. Fransız haber ajansı AFP‘ye konuşan Yunan Sahil Güvenlik yetkilisi, kazadan kurtulanlardan bazılarının botta 32 kişi olduğunu söylediğini, bazılarının ise bu sayıyı 50 olarak verdiğini belirtti.

Yunan ERT televizyonu, göçmenleri taşıyan botun muhtemelen Türkiye’den İtalya’ya gitmekte olduğunu duyurdu. Botun battığı bölgenin, Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler için tipik bir güzergah olmadığı belirtiliyor.

Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlerin ilk ayak bastığı ülkelerden biri olan Yunanistan’a 2021 yılında 8 bin 500 civarında sığınmacı ulaştı. Birleşmiş Milletler verilerine göre, halen Yunanistan’da 96 bin mülteci ve iltica başvurusunda bulunan göçmen bulunuyor.

EK Kaynaklar *AFP,Reuters

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.