enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya borsaları sürünürken Türkiye geleceğe güvenle bakıyor

Dünya borsaları sürünürken Türkiye geleceğe güvenle bakıyor
3 Ağustos 2022
1.014
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / STAR Gazetesi Yazarı ve TRT1 Ana Haber Sunucusu Ersoy DEDE, PostPandemi döneminden geçmeye çalışan dünyanın, içinde savaşların, hükümet bunalımlarının, üretim ve lojistiğe ilişkin sorunların da olduğu pek çok olumsuz durumun içinden çıkmaya çalıştığını açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Ataner YÜCE’ye açıklamalarda bulunun Yazar Ersoy DEDE, “Büyük ölçüde de başarılı olamıyor. Oysa şartlar ne olursa olsun, küresel finansal piyasalarda yaşanan bu kaosa rağmen Türkiye her zaman olduğu gibi ‘güvenli liman’ konumunu muhafaza etmeye devam ediyor” dedi.

“İşte tam da bu noktada gözlerin çevrildiği bir kurum var SPK” diyen DEDE, Ve onun çiçeği burnunda Başkanı İbrahim Ömer Gönül. Göreve geleli henüz 2 aydan biraz fazla oldu. Kıymetli bir iktisatçı. Fon yönetimi ve para piyasaları alanında uzman bir isim… Yaşanan bu sürecin şifrelerini çözmek için kapısını çaldık. Kafamızda cevap bekleyen üç kritik soru vardı. Sayın Başkan samimiyetle cevapladı o soruları… Mülakatın tamamını okuduğunuz vakit manzarayı daha berrak göreceksiniz. Ben Sayın Başkan’ı dinledikten sonra gördüm ki; Sermaye piyasamız tüm dünyaya örnek. Tüm dünya borsaları kelimenin tam anlamıyla sürünürken, biz geleceğe güvenle bakıyoruz…”şeklinde konuştu.

STAR Gazetesi Yazarı Ersoy DEDE, son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve finansal hareketlerin sermaye piyasalarına olumsuz yansımadığını ve dünya piyasalarında Türk borsasının cazip olduğunun görüldüğünü kaydetti.

***

Not: Ersoy DEDE’nin Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül’le yapmış olduğu söyleşi yarın burada. Lütfen kaçırmayınız!

[UHA Haber Ajansı, 03 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.