enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dubai’de kadın girişimci sayısı giderek artıyor

Dubai’de kadın girişimci sayısı giderek artıyor
17 Şubat 2022
8.966
A+
A-

DUBAİ – UHA HABER / Dubai’de her yıl daha fazla kadın yiyecek içecek sektöründen, danışmanlığa ve mağazalara kadar girişimde bulunuyor.

Bunun önemli etkenlerinden biri de kadınların Dubai’deki girişimci ekosistemine erişimleri için sağlanan altyapı. Bunlar arasında ek fonlamalar ve iş lisans programları bulunuyor.

Coralie Dubai’de tedarikçi olarak çalıştığı iki yıl boyunca kendi moda şirketini kurmanın hayaliyle yaşadı. Moda adına yeni şeyler sunmak isteyen küçük tasarım markaları için bir alan olduğunu hissetti ve pazarı dikkatle analiz ettikten sonra şehirde şirket kurmanın düşündüğünden daha kolay olduğunu fark etti.

5 yıl sonra Coralie’nin şehrin farklı noktalarında 5 mağazası bulunuyor. Markalı ürünler satan Maison Clad’ı kuran Coralie, euronews’e zorlu ama mutlu yolculuğunu anlattı:

“Bugün artık hem bir satıcı, hem bir muhasebeci, hala bir tedarikçi ve pazarlamacıyım.”

2017 yılında Hannah Curran tarafından Dubai’de kurulan Pure Born organik, çevreci havlular üretiyor ve şu anda 14 ülkede faaliyet gösteriyor.

“Kadın olsun ya da olmasın, girişimcilik kolay bir yolculuk değil,” diyen Curran yine de Dubai’de kadınlar tarafından kurulan iş grupları ya da erkek olsun kadın olsun akıl hocalığı sistemiyle girişimcilerin çok fazla destek alma imkanı olduğunu belirtiyor.

İş kurarken fon toplama kısmının zor olduğunu ve bunun küresel bir durum olduğunu vurgulayan Curran “Girişim sermayesi yatırımlarının sadece yüzde 2’si kadınlar tarafından kurulan şirketlere gidiyor. Bu şok edici bir durum. O yüzden fon toplama tarafında kadın girişimcilere yönelik atılması gereken çok adım var. Öte yandan Dubai’de genel olarak çok iyi bir destek ve akıl hocalığı ağımız var” ifadelerini kullanıyor.

Magnitt verilerine göre 2021 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde girişim sermayesi yatırımlarının yüzde 11’i kadınlar tarafından kurulan şirketlere gitmiş.

Uluslararası ortalama ise yüzde 3 civarında. Yüzde 13’ü kadın ve erkek karışık kuruculu şirketlere dörtte üçünden fazlası (yüzde 76) ise sadece erkekler tarafından kurulan girişimlere gitmiş.

Reem Abou Samra, Address ve Mandarin Oriental otellerde şubeleri olan kuaför ve güzellik salonlarının sahibi. Altıncı şubesini çok zorlu bir dönem olan pandemi sırasında açtı.

Abour Samra girişimci kadınların bir birlerine destek olarak daha başarılı olabileceğini söylüyor.

Advertisement“Sanırım kadın girişimcilere destek olan iyi bir organizasyon, sadece para kazanmak değil bir şeyleri hayata geçirmek isteyenler olduğunda daha başarılı olabiliriz. Her işin zorlu yanları vardır ama aynı zamanda başardığınızda size büyük bir mutluluk verir.”

Dubai’de kadın girişimciler için çaba sarfedenler sadece kadınlar değil. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan ve Visa’nın Körfez bölgesinde başkan yardımcılığını yürüten Dr. Saeeda Cafer bölgede 20 yıldan fazla tecrübesi olan bir isim.

Cafer, ” Kadınların çalışması sadece teşvik edilen bir şey değil bir anlamda olması beklenen bir şey,” diyor.

Dr. Cafer’in geleneksel olarak erkek egemen sektörlerde başarmak isteyen kadınlara bir tavsiyesi var:

“Yapmaktan hoşlandığınız şeye odaklanın, gerisi zaten gelir. Bunu yaparsanız bulunduğunuz sektörün erkek egemen olmasının önemi çok daha az olur. Bununla birlikte, rol modellere sahip olmak her zaman fayda sağlar. Ayrıca sizinle aynı yollardan geçmiş aynı şeyleri tecrübe etmiş insanlarla birlikte olmak da çok önemli. Visa da bunu sıkça yaptığımız için biliyorum.”

ARN News Centre on Twitter: "Some major changes have been made to #Dubai's #movepermit system by @DubaiPoliceHQ. ARN Newsreader Natalie Lindo lists the main points that residents need to be aware of,

HABER : Natalie LİNDO (EuroNews)

[UHA Haber Ajansı, 17 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.