enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dua yanlışların üzerine şal gibi serilir mi?

Dua yanlışların üzerine şal gibi serilir mi?
24 Kasım 2023
80
A+
A-

Gazeteci – Yazar Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı “Dua yanlışların üzerine şal gibi serilir mi?” başlıklı Cuma yazısında “Dualarımız kabul olmuyor mu?” diyor.

UHA / İnternational News Agency

vedat kahyalar (@vedatkahyalar) / X

Vedat KAHYALAR, Gazeteci – Yazar

Dua, insanın eksiklerini telafi etme, istek ve arzularını dillendirme vasıtasıdır. Aynı zamanda dua, kişinin manevi gelişim ve büyümesine de katkı sağlamaktadır. Kişiyle Yaratıcı arasında bir köprü vazifesi gören dua, bireyin kendiliği ve Yaratıcı arasında irtibat kurma vesilesidir.

Allah’ın emrettiği şekilde, insanın kalp ve beynini en iyi şekilde kullanarak, insan onuruna en yakışacak şekilde yaşayan, okuyan, araştıran, düşünen, Allah’a karşı sadakatini samimiyetle yerine getiren, helâl yoldan geçinen kişi ” gereğini yaptığı ” halde bir takım olumsuzluklar ve engeller yaşarsa bunlar için dua edip, yardım talep edebilir. Duanın kabul edilebilmesi bu şartlara bağlıdır zaten.

“De ki: Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin!
(Furkân,77)

Dua bizzat, kendi irade ve isteğimizle doğruya yaklaştıran çabalar sonrasında alamadığımız engelleri aşmak için Rabbimize müracaatınızdır. Samimiyet ölçüsünde üstün bir ibadet biçimidir. Hakkı savunurken sözlü ve fiili çabalarımız değerlidir.

Kendisine sınırsız bir güç vehmeden yenidünya düzeninin KÜRESEL İLAHLARI bu soykırımla şeytanın yanında olduklarını ilan ettiler. Yeni normaller bir bir sürüldü dünyaya.

Çocuklar öldürülebilir, kadınlar öldürülebilir, hayvanlar öldürülebilir, hastane, okul, cami, kilise, sivil yerleşim bölgeleri bombalanabilir. İnsan hakları, çocuk, kadın, hayvan, kent, çevre hakları kavramları ortadan kaldırılabilirdi onlara göre. İlgili dünya sivil toplum örgütleri de ilginç bir şekilde suskunlar. KÜRESEL ilahlar, dünya düzenini değiştirmeye çalışıyorlar.

İbrahim anlaşması” projesiyle sesi soluğu kesilen, İsrail’e destek olan, işbirlikçi Arap yönetimleri, bu anlaşmaları halklarının gösterdiği aşırı teliyle rafa kaldırmak zorunda kaldılar.

Doğu Akdeniz’deki, Gazze önlerindeki, Gazze’nin hakkı olan, 524 milyar dolarlık petrol ve doğalgaz rezervleri de artık öyle kolaylıkla ABD ve İNGİLTERE ortaklığıyla aşırılamayacak.

İslam toplumları artık uyanmalı. İse; okuyarak, aklederek, hukuku, insan haklarını, liyakati, özgürlükleri ve eğitimi önemseyerek üretim odaklı, adil paylaşım odaklı yönetimler sergileyerek başlamalı. Yeni bir yönetim sistemi geliştirene kadar, demokrasinin artık İslam coğrafyalarında en iyi şekillerde uygulanması şart olmuştur.

Bunlar yapılmadan sadece hamasetle, kınama ile lanetle veya somut girişimler yapmadan dua etmenin sonuçlarını açıkça gördük.

İsrail’e mal ve hizmet sağlanması durdurulmalı, hava sahaları ve üsler kapatılmalı, Gazze’ye insani ve tıbbi yardımlar yağmalı, Siyonizm’i destekleyen firmalara karşı boykot arttırılarak sürdürülmeli ve mümkünse ömür boyu sürdürülmeli.

Bütün bunları yaptıktan sonra görevini yapmış, samimi bir kalple duaya devam edilmelidir.

Bakın o zaman duanız kabul oluyor mu ? olmuyor mu?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.