enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Avrupa’da koronavirüsle ateşkes hali oluştu

DSÖ: Avrupa’da koronavirüsle ateşkes hali oluştu
4 Şubat 2022
2.449
A+
A-

CENEVRE – UHA HABER / Dünyayı iki yılı aşkın süredir etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili DSÖ’den umut veren açıklama geldi. DSÖ Avrupa Direktörü, “Avrupa’da virüsle ateşkes durumundayız, bu kalıcı barışa yol açabilir” dedi.

(UHA) Uluslararası Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitHaber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa’nın koronavirüs salgını ile iki yıl süren mücadeleden sonra, şu anda virüsle bir “ateşkes” durumunda bulunduğunu duyurdu.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge Perşembe günü yaptığı açıklamada söz konusu ateşkesin kısa süre sonra “kalıcı barışa” yol açabileceğini söyledi.

Açıklamada, yüksek aşılama oranları, virüsün etkisinin daha az görüldüğü Omicron varyantının baskın olması ve kış mevsiminin sonuna gelinmesinin umutları arttırdığı belirtildi.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge

Ancak bu iyimser tabloya rağmen insanların rehavete kapılmamaları yönünde de bir uyarı geldi. DSÖ Avrupa Direktörü Kluge aşılama kampanyalarına devam edilmesi çağrısı yaparak, olumlu gidişatın sadece tüm ülkelerin aşılamaya devam etmeleri ve aynı zamanda testleri sürdürerek, olası yeni virüs varyantlarına yönelik yoğun araştırmalar yapmaları halinde sürdürülebileceğini vurguladı. Kluge yeni ortaya çıkacak olası varyantlardan da çekinmek için bir neden olmadığını belirterek, Avrupa’nın Omicron’dan daha hızlı ve kolay bulaşan yeni mutasyonlara karşı da yeterince hazırlıklı olduğunu ifade etti.

“Fransa’da zirve aşıldı”

Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen olumlu açıklamalardan sonra Fransa’da da salgının seyrine ilişkin umut veren gelişmeler kaydediliyor.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, ülkede Omicron dalgasının yol açtığı zirvenin aşıldığını duyurdu.

Çarşamba akşamı BMF yayın kuruluşuna konuşan Fransız Bakan, “En kötüsü geride kaldı” dedi.

Salgının başlamasından bu yana, Fransızların en az yarısının koronavirüs ile enfekte olduğunu kaydeden Veran, daha bulaşıcı olan Omicron varyantının ise 15 milyon Fransıza bulaştığının tespit edildiğini söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran

Önümüzdeki süreçte ise gözle görülür iyileşmeler beklediğini söyleyen Sağlık Bakanı, kısa süre sonra hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastasının kalmayacağını belirterek, şu anda kamusal yaşam alanları için zorunlu olan aşı sertifikasının yaz aylarından itibaren gerekli olmayabileceğini kaydetti.

Bakan ayrıca geçerli aşı sertifikası olanlar için kısıtlamaların büyük ölçüde gevşetileceğini de söyledi.

Avrupa’da Omicron varyantının etkisi sürüyor

Avrupa bu günlerde Omicron varyantının baskın olduğu yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ediyor. Geçen hafta kıta genelinde yaklaşık 12 milyon yeni enfeksiyon kaydedildi. Bu sayı pandeminin başlamasından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına işaret ediyor. Vaka sayısındaki rekor düzeyde artışa gerekçe olarak daha hızlı bulaştığı belirlenen Omicron varyantı gösteriliyor. Omicron hızla bulaşıyor, ancak bulaştığı kişiler hastalığı diğer varyantlara kıyasla daha hafif geçiriyor. Özellikle hatırlatma dozu  ile aşılananların hastalığı çok daha hafif atlattıklarına işaret ediliyor.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

[UHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.