enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dr. Baran Bozoğlu, ‘Son 20 yılda metan gazı toplamda 85 kat daha fazla iklim krizine sebep oluyor’

Dr. Baran Bozoğlu, ‘Son 20 yılda metan gazı toplamda 85 kat daha fazla iklim krizine sebep oluyor’
16 Haziran 2022
862
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, Son 20 yılda metan gazının toplamda 85 kat daha fazla iklim krizine sebep olduğuna dair önemli bilimsel verilerin paylaşıldığına dikkat çekti.

Dr. Baran BozoğluUluslararası Haber Ajansı (UHA)’ya metan gazı konusunda açıklamalarda bulunan Dr. Baran Bozoğlu, bu konuda yaptıkları çalışmayla Türkiye’nin ve dünyanın en önemli laboratuarı olacağının altını çizdi.

Sonuçlar COP27 Taraflar Konferansı’nda paylaşılacak

Dr. Bozoğlu, büyükbaş hayvancılık sektörünün doğaya saldığı metan gazının azaltımına yönelik bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Türkiye’de özellikle iklim krizine karşı yapılan çalışmalara katkı vermek amacıyla bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen 26. BM İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) çok önemli kararlar alındığını söyleyen Dr. Baran Bozoğlu, “Zirvede tarımsal faaliyetlerden kaynaklı iklim krizine sebep olan gazların içerisindeki metan gazının 100’de 25 oranında dünyadaki sera gazı emisyonlarının içerisinde yer aldığı bilimsel raporlarda yer aldığını açıkladı.

Hayvancılıkta örnek proje: 2 dernekten hayvancılık için işbirliği...

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, son 20 yılda metan gazının toplamda 85 kat daha fazla iklim krizine sebep olduğuna dair önemli bilimsel veriler paylaşıldığına vurgu yaparak, Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Feyz Çiftliği’nde yürüttükleri çalışma ile dünyanın ve Türkiye’nin yaşadığı iklim krizine karşı sera gazı emisyonlarını azaltabileceklerini düşündüklerini ifade etti.

Dr. Baran Bozoğlu, bu kapsamda hazırladıkları protokolle birlikte çiftlik içerisinde İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kurulmasından, karbon ayak izinin hesaplanması ve bu karbon ayak izine sebep olan metan gazının azaltılmasına yönelik teknik ve bilimsel ne gibi çalışmalar yapılabileceğini ortaya koyduklarını dile getirdi.

Hayvancılık sektörü için ilk olacak bir proje başlatıldı - Bursa Hayat Gazetesi

Ar-Ge çalışması da gerçekleştirdiklerini anlatan Dr. Bozoğlu, “Bu anlamda içerisinde enerji yönetim sisteminin olduğu ve belki enerji yatırımlarının da yapıldığı bir planlamayı ortaya koyduk. Bir yıllık çalışmanın sonunda önümüzdeki aylarda Mısır’da gerçekleştirilecek olan COP27 Taraflar Konferansı’nda Feyz Çiftliği ile beraber yaptığımız bu çalışmaları dünya kamuoyu ile paylaşacağız. Yapacağımız çalışmayla Türkiye önemli bir laboratuar olacak. Hatta bu coğrafyanın ve dünyanın en önemli laboratuarı olacak” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.