enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doğu karargahı operasyonunun perde arkası TRT Haber’de

Doğu karargahı operasyonunun perde arkası TRT Haber’de
6 Ekim 2021
395
A+
A-

UHA HABER / Irak’ın kuzeyinde terör örgütünün “ele geçirilmesi imkansız” diye tanımladığı sözde doğu karargahına girildi, komandolar 12 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonun ayrıntılarına TRT Haber ulaştı.

Mustafa Kemal AtatürkTerör örgütü PKK/KCK’ya Irak’ın kuzeyinde güçlü bir darbe daha indirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Pençe-Yıldırım operasyon bölgesindeki Avaşin-Basyan’da bulunan, PKK/KCK terör örgütünün çok güvendiği ve “ele geçirilmesi imkansız” diye propagandasını yaptığı sözde doğu karargahı ele geçirildi.

Özel Kuvvetlerin ön safhada olduğu operasyonla mağaraya sızan Türk Silahlı Kuvvetleri çıkan çatışmada 12 teröristi etkisiz hale getirdi.

Grafik: TRT Haber / Şeyma Özkaynak

[Grafik: TRT Haber / Şeyma Özkaynak]

En zayıf noktadan operasyon başladı

TRT Haber, operasyonun perde arkasına ulaştı. Mağara, Avaşin-Basyan bölgesi Dare Tepesi’nin güneyinde yer alıyordu. Pençe operasyonları ile teröristler bu mağaraya saklandı. 5-6 ay boyunca mağarada kaldılar, saldırıları bu mağaradan planladılar.

Mağaranın çok sayıda girişi vardı. Mağara her koldan sabırla an be an izlendi. Uygun an gelince mağaranın en zayıf noktasından operasyon başladı.

Özel Kuvvetler ön cephede yer aldı. Mağara girişleri tutuldu. Özel kuvvetler ile teröristler arasında çatışma çıktı. 12 terörist etkisiz hale getirilirken Mehmetçik hiçbir zayiat vermeden en zorlu mağara operasyonlarından birini tamamladı.

Bölgenin batı tarafındaki operasyonlar ise devam ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.