enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
2 Nisan 2023
57
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 414 kişinin öldüğü Diyarbakır’da, enkazdan çıkan değerli eşyalar, polis tarafından koruma altına alınıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, enkaz başında nöbet tutarak, çıkan değerli eşyaları kayıt altına alıyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Diyarbakır’dan Mahmut BOZARSLAN’ın haberine dayandırdığı haberinde, Yenişehir İlçesindeki Galeri Sitesinin enkazında iş makinaları çalışmaya devam ediyor. İş makinalarının kepçelerinin çıkardığı hafriyat, önce enkazda bulunan ekipler tarafından inceleniyor. Enkazı titizlikle inceleyen ekipler, değerli eşyaları arıyor. Ekipler bulduklarını kayıt altına alıyor.

Diyarbakır

[Diyarbakır]

6 Şubat’ta meydana gelen depremde bir bloğu tamamen yıkılan 4 bloklu Galeria Sitesi, 89 kişiye mezar oldu. Depremde ağır hasar gören diğer üç blok da sakinleri, evcil hayvanları ve değerli eşyalarını çıkardıktan sonra yıkıldı. Ancak binanın enkazı hala tam olarak kaldırılmadı. Enkaz kaldırılırken görevliler, bina sakinlerine ait eşya olup olmadığını kontrol ediyor. Hafriyat kamyonlarına yüklenmeden önce yapılan kontrollerde çok sayıda çelik kasa ve değerli eşyalar bulunması üzerine Diyarbakır Emniyeti, özel ekipler kurdu. 8 ile 12 kişilik ekipler enkaz başında nöbet tutmaya başladı.

Diyarbakır
[Diyarbakır]

Enkazdan çıkan ziynet ve diğer değerli eşyalar ile manevi değeri olan eşyalar, kamera ile kayıt altına alındıktan sonra polis ekiplerine teslim ediliyor. Galeria sitesinin enkazından şimdiye kadar 14 çelik kasa çok sayıda değerli eşya çıkarıldı. Polisin çağrısı üzerine başvuran bina sakinlerinden 3’ü, kendilerine ait olduğunu ispatladıkları çelik kasaları teslim aldı. 11 kasa ve diğer eşyalar sahiplerini bekliyor.

Polis ekipleri sadece Galeria enkazında değil, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki diğer enkazda da değerli eşyalar için nöbet tutuyor. Sahibi çıkmayan eşyalar, sahibi ya da bir yakını bulunana kadar koruma altında tutuluyor.

Diyarbakır
[Diyarbakır]

Diyarbakır’da depremlerde 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybederken, 912 kişi de yaralandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarında acil yıkılması gereken 15 bina ile 6 minare kontrollü şekilde yıkıldı. 650 ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte, polis ekipleri hırsızlık olaylarına karşı, binaların çevresinde devriye geziyor.

Gazeteci* Mahmut BOZARSLAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.