enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:07 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:06 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:05 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:04 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:03 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:03 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:01 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:00 Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalde
00:12 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:12 Haftanın SAHA Bülteni’nden özetler
00:09 Kültür-sanat odaklı haberler
00:09 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
00:07 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
2 Nisan 2023
59
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 414 kişinin öldüğü Diyarbakır’da, enkazdan çıkan değerli eşyalar, polis tarafından koruma altına alınıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, enkaz başında nöbet tutarak, çıkan değerli eşyaları kayıt altına alıyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Diyarbakır’dan Mahmut BOZARSLAN’ın haberine dayandırdığı haberinde, Yenişehir İlçesindeki Galeri Sitesinin enkazında iş makinaları çalışmaya devam ediyor. İş makinalarının kepçelerinin çıkardığı hafriyat, önce enkazda bulunan ekipler tarafından inceleniyor. Enkazı titizlikle inceleyen ekipler, değerli eşyaları arıyor. Ekipler bulduklarını kayıt altına alıyor.

Diyarbakır

[Diyarbakır]

6 Şubat’ta meydana gelen depremde bir bloğu tamamen yıkılan 4 bloklu Galeria Sitesi, 89 kişiye mezar oldu. Depremde ağır hasar gören diğer üç blok da sakinleri, evcil hayvanları ve değerli eşyalarını çıkardıktan sonra yıkıldı. Ancak binanın enkazı hala tam olarak kaldırılmadı. Enkaz kaldırılırken görevliler, bina sakinlerine ait eşya olup olmadığını kontrol ediyor. Hafriyat kamyonlarına yüklenmeden önce yapılan kontrollerde çok sayıda çelik kasa ve değerli eşyalar bulunması üzerine Diyarbakır Emniyeti, özel ekipler kurdu. 8 ile 12 kişilik ekipler enkaz başında nöbet tutmaya başladı.

Diyarbakır
[Diyarbakır]

Enkazdan çıkan ziynet ve diğer değerli eşyalar ile manevi değeri olan eşyalar, kamera ile kayıt altına alındıktan sonra polis ekiplerine teslim ediliyor. Galeria sitesinin enkazından şimdiye kadar 14 çelik kasa çok sayıda değerli eşya çıkarıldı. Polisin çağrısı üzerine başvuran bina sakinlerinden 3’ü, kendilerine ait olduğunu ispatladıkları çelik kasaları teslim aldı. 11 kasa ve diğer eşyalar sahiplerini bekliyor.

Polis ekipleri sadece Galeria enkazında değil, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki diğer enkazda da değerli eşyalar için nöbet tutuyor. Sahibi çıkmayan eşyalar, sahibi ya da bir yakını bulunana kadar koruma altında tutuluyor.

Diyarbakır
[Diyarbakır]

Diyarbakır’da depremlerde 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybederken, 912 kişi de yaralandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarında acil yıkılması gereken 15 bina ile 6 minare kontrollü şekilde yıkıldı. 650 ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte, polis ekipleri hırsızlık olaylarına karşı, binaların çevresinde devriye geziyor.

Gazeteci* Mahmut BOZARSLAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.