enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
2 Nisan 2023
59
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 414 kişinin öldüğü Diyarbakır’da, enkazdan çıkan değerli eşyalar, polis tarafından koruma altına alınıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, enkaz başında nöbet tutarak, çıkan değerli eşyaları kayıt altına alıyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Diyarbakır’dan Mahmut BOZARSLAN’ın haberine dayandırdığı haberinde, Yenişehir İlçesindeki Galeri Sitesinin enkazında iş makinaları çalışmaya devam ediyor. İş makinalarının kepçelerinin çıkardığı hafriyat, önce enkazda bulunan ekipler tarafından inceleniyor. Enkazı titizlikle inceleyen ekipler, değerli eşyaları arıyor. Ekipler bulduklarını kayıt altına alıyor.

Diyarbakır

[Diyarbakır]

6 Şubat’ta meydana gelen depremde bir bloğu tamamen yıkılan 4 bloklu Galeria Sitesi, 89 kişiye mezar oldu. Depremde ağır hasar gören diğer üç blok da sakinleri, evcil hayvanları ve değerli eşyalarını çıkardıktan sonra yıkıldı. Ancak binanın enkazı hala tam olarak kaldırılmadı. Enkaz kaldırılırken görevliler, bina sakinlerine ait eşya olup olmadığını kontrol ediyor. Hafriyat kamyonlarına yüklenmeden önce yapılan kontrollerde çok sayıda çelik kasa ve değerli eşyalar bulunması üzerine Diyarbakır Emniyeti, özel ekipler kurdu. 8 ile 12 kişilik ekipler enkaz başında nöbet tutmaya başladı.

Diyarbakır
[Diyarbakır]

Enkazdan çıkan ziynet ve diğer değerli eşyalar ile manevi değeri olan eşyalar, kamera ile kayıt altına alındıktan sonra polis ekiplerine teslim ediliyor. Galeria sitesinin enkazından şimdiye kadar 14 çelik kasa çok sayıda değerli eşya çıkarıldı. Polisin çağrısı üzerine başvuran bina sakinlerinden 3’ü, kendilerine ait olduğunu ispatladıkları çelik kasaları teslim aldı. 11 kasa ve diğer eşyalar sahiplerini bekliyor.

Polis ekipleri sadece Galeria enkazında değil, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki diğer enkazda da değerli eşyalar için nöbet tutuyor. Sahibi çıkmayan eşyalar, sahibi ya da bir yakını bulunana kadar koruma altında tutuluyor.

Diyarbakır
[Diyarbakır]

Diyarbakır’da depremlerde 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybederken, 912 kişi de yaralandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarında acil yıkılması gereken 15 bina ile 6 minare kontrollü şekilde yıkıldı. 650 ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte, polis ekipleri hırsızlık olaylarına karşı, binaların çevresinde devriye geziyor.

Gazeteci* Mahmut BOZARSLAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.