enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:31 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
00:00 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kazakistan Bakanı Balayeva’yı kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kazakistan Bakanı Balayeva’yı kabul etti
6 Nisan 2021
664
A+
A-

UHA HABER / Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Aida Balayeva ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’nin Kırgızistan’la pek çok açıdan bağları olduğunu kaydetti.

Sahih dini bilginin insanlarla buluşturulmasının önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Din hizmeti, doğru din eğitimine bağlı. Din hizmetinin faydalı, verimli olması, doğru dini bilginin çocuklarımıza, gençlerimize öğretilmesinden geçmektedir. Biz, doğru dini bilgiyi her zaman okullarımızda, mekteplerimizde okutarak insanımızı aşırılıklardan uzak, orta yol, yani vasat ümmet olma noktasında her zaman önceleyerek eğitimimizi yapmaya çalıştık. Tabi en önemli dayanağımız, Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın sünnet-i seniyyesi’dir.”

Dünyada giderek artan İslamofobiye dikkat çeken Başkan Erbaş, “Dünyada sürekli yükselen İslamofobia olgusu var. Bu İslamofobiayı hep birlikte ortadan kaldırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında her alanda yapılan ve yapılacak olan işbirliğinin önemimin altını çizen Başkan Erbaş, “İnşallah biz Türkiye olarak kardeş ülke Kazakistan’la her alanda, eğitim, kültür, diyanet işleri, din hizmetleri, din eğitimi, tabi ekonomi ve diğer alanlarda her alanda işbirliği yapmaktan son derece memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Aida Balayeva ise kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Bakan Balayeva, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğini geliştirerek, aşırılıklardan uzak, sahih dini bilgiyle insanları buluşturma noktasında Başkanlığın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini kaydetti.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun da hazır bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.