enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:21 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:06 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyaloğun perde arkası ortaya çıktı! Putin’den Başkan Erdoğan’a yarı şaka yarı ciddi ‘SİHA’ teklifi

Diyaloğun perde arkası ortaya çıktı! Putin’den Başkan Erdoğan’a yarı şaka yarı ciddi ‘SİHA’ teklifi
2 Ağustos 2022
343
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ortak SİHA üretimi anlaşması teklifi yaptığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘Ortak değil de aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ‘Ukrayna’ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.’ dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti.’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın anlattı: Putin'in Erdoğan'a yarı şaka yarı ciddi teklifi - Haber 7 SİYASETTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘STAR Gazetesi, AA’ kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kanal 7 televizyonunda “Başkent Kulisi Özel Yayını”nda Mehmet Acet’in sorularını cevapladı.

Cuma günü Soçi’de gerçekleşecek Erdoğan-Putin zirvesine de değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Rusya’nın Türkiye’ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?” sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

“UKRAYNA’YA SİHA VERİYORSUNUZ BİZE DE VERSENİZE BİZ DE ALMAK İSTERİZ BAYRAKTARLARI”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ortak SİHA üretimi anlaşması teklifi yaptığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Kalın, “Ortak değil de aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ‘Ukrayna’ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.‘ dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti. Olur liderler arasında bu tür konuşmalar. Orada tebessüm etti, ‘Bakabiliriz, konuşabiliriz,‘ gibisinden öyle bir taahhüt falan söz konusu değil. Sayın Putin de orada bizim pozisyonumuzun farkında. Biz Rusya’ya ambargo uygulamıyoruz. İlişkilerimizi devam ettiriyoruz. Öbür tarafta Ukrayna’nın nefsi müdafaa hakkını da tanıyoruz. O manada da Ukrayna’ya destek olmaya devam ediyoruz ama bunu biz savaşı tahrik etmek, kışkırtmak, uzatmak için değil, tam tersine sonlandırmak için yapıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.