enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in provakatif ifadelerine ilişkin açıklama
09:52 CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
00:57 Ömer Çelik’ten şehitlerimiz için başsağlığı mesajı
00:55 Kocaeli 2. Uluslararası Halk Oyunları Balkan Festivali
00:54 New York’a geri dönüşler kent nüfusunu salgın hastalık öncesi sayılarına yaklaştırdı
00:53 Ömer Çelik’ten CHP’ye sert tepki
00:47 Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Hulusi Külahcı’dan, Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:44 Avrupa Parlamentosu Avrupa Komisyonu’nu devirmek için oylama yapacak
00:43 Fahrettin Altun: Milletimizin başı sağ olsun
00:40 Bursa’da Körfez Seferleri başladı
00:40 Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
00:38 TBMM, bu hafta yoğun mesaiye hazırlanıyor: Hangi konular görüşülecek?
00:36 ABD’de ikamet ve çalışma hakkı sağlayan Yeşil Kart hangi nedenlerle iptal edilebilir?
00:35 Bakanlardan şehit olan 5 askerimiz için başsağlığı mesajı
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Araştırma: Avrupa gençliğinin demokrasiye güveni azalıyor
00:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:13 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Kroman Çelik’in Gebze’de yapmak istediği doğa talanına dur dedi!
00:08 Bakan Uraloğlu, “Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak”
00:08 Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyaloğun perde arkası ortaya çıktı! Putin’den Başkan Erdoğan’a yarı şaka yarı ciddi ‘SİHA’ teklifi

Diyaloğun perde arkası ortaya çıktı! Putin’den Başkan Erdoğan’a yarı şaka yarı ciddi ‘SİHA’ teklifi
2 Ağustos 2022
341
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ortak SİHA üretimi anlaşması teklifi yaptığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘Ortak değil de aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ‘Ukrayna’ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.’ dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti.’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın anlattı: Putin'in Erdoğan'a yarı şaka yarı ciddi teklifi - Haber 7 SİYASETTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘STAR Gazetesi, AA’ kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kanal 7 televizyonunda “Başkent Kulisi Özel Yayını”nda Mehmet Acet’in sorularını cevapladı.

Cuma günü Soçi’de gerçekleşecek Erdoğan-Putin zirvesine de değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Rusya’nın Türkiye’ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?” sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

“UKRAYNA’YA SİHA VERİYORSUNUZ BİZE DE VERSENİZE BİZ DE ALMAK İSTERİZ BAYRAKTARLARI”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ortak SİHA üretimi anlaşması teklifi yaptığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Kalın, “Ortak değil de aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ‘Ukrayna’ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.‘ dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti. Olur liderler arasında bu tür konuşmalar. Orada tebessüm etti, ‘Bakabiliriz, konuşabiliriz,‘ gibisinden öyle bir taahhüt falan söz konusu değil. Sayın Putin de orada bizim pozisyonumuzun farkında. Biz Rusya’ya ambargo uygulamıyoruz. İlişkilerimizi devam ettiriyoruz. Öbür tarafta Ukrayna’nın nefsi müdafaa hakkını da tanıyoruz. O manada da Ukrayna’ya destek olmaya devam ediyoruz ama bunu biz savaşı tahrik etmek, kışkırtmak, uzatmak için değil, tam tersine sonlandırmak için yapıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.