enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DİTİB’in eski yöneticisi hakkında iddianame hazırlandı

DİTİB’in eski yöneticisi hakkında iddianame hazırlandı
1 Temmuz 2021
409
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da DİTİB’in eski Göttingen Teşkilat Başkanı Mustafa Keskin hakkında Yahudiler ve Ermenilerle ilgili paylaşımları nedeniyle “kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (KNA,DW / BK,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği’nin (DİTİB) eski yöneticilerinden Mustafa Keskin hakkında “kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. DİTİB’in Göttingen Teşkilatı eski başkanı Keskin hakkında sosyal medya hesaplarından Yahudi ve Ermenilerle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma açılmış, Keskin şubat ayında DİTİB’deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Göttingen Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada Keskin hakkında dört vakada “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve bir vakada “suçu övmek” suçlamasıyla Göttingen İdare Mahkemesi’nde iddianame hazırlandığı bildirildi.

Keskin, 2015’in mayıs ayından bu yıl şubat ayına kadar olan dönemde Facebook ve WhatsApp üzerinden Yahudiler ve Ermenilere yönelik hakaret içerikli ve komplo teorileri içeren toplam beş mesaj paylaşmakla suçlanıyor.

Keskin’in davaya konu olan paylaşımlarından birinde 1981 yılında Papa II. Jean Paul’e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca ile şimdiki Papa Françesko’nun fotoğraflarının yanında “Birilerinin Papa‘nın kafasına sıkmasına şaşırılmamalı” yorumu bulunuyor. Paylaşımın, Papa Françesko’nun “Ermeni Soykırımı 20’nci yüzyılda işlenmiş ilk soykırım” nitelemesi ardından yapıldığına dikkat çekiliyor.

Keskin’in paylaşımları, Almanya Sosyalist Gençlik Birliği “Die Falken” adlı derneğin Göttingen teşkilatı tarafından ortaya çıkarılmış, ardından Keskin hakkında soruşturma başlatılmıştı. Keskin, paylaşımlarının antisemitik olduğu suçlamasını reddetmiş, ancak 8 Şubat’ta DİTİB’deki görevinden istifa etmişti.

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.