enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
08:26 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddialar gerçeklerle asla bağdaşmıyor”

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddialar gerçeklerle asla bağdaşmıyor”
21 Temmuz 2025
7
A+
A-

* Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddiaların gerçeklerle asla bağdaşmadığını belirterek, “Türkiye’nin Filistinlilere yönelik desteğini siyasi saiklerle karalamayı ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedefleyen bu girişimleri reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

ANKARA, 21 TEMMUZ 2025 – Bakanlık, Türkiye’nin Filistin meselesine yönelik politikalarını karalamayı amaçlayan iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin politikaları hakkında son günlerde dile getirilen iddiaların gerçeklerle asla bağdaşmadığı vurgulanarak, “Türkiye’nin Filistinlilere yönelik desteğini siyasi saiklerle karalamayı ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedefleyen bu girişimleri reddediyoruz. Türkiye, Filistin konusunda hukuk ve adaletten yana, bağımsız bir politika izlemekte; İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım suçları karşısında en güçlü tepkiyi vermektedir. İsrailli siyasetçilerin her fırsatta ülkemizi hedef alması, Türkiye’nin izlediği politikanın doğruluğunu kanıtlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Dezenformasyonamaçlı iddiaların aksine, Bogota’da kabul edilen Ortak Bildiri’de kayıtlı önerilerin çok ötesinde kararların Türkiye tarafından alındığı ve uygulandığı aktarılan açıklamada, Türkiye’nin İsrail’le ticaretini Mayıs 2024’te tamamen kestiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Mayıs 2024’ten bu yana İsrail’le herhangi bir ihracat ve ithalat işlemi yapılmadığı ve bu karar uygulanırken Filistinli kardeşlerin mağdur olmaması için gereken tedbirlerin dikkatle uygulandığının altı çizildi.

Türkiye, İsrail’e karşı uluslararası platformlarda öncü rol oynadı

Türkiye’nin İsrail’e askeri amaçlı satışların engellenmesi amacıyla da her türlü önlemi aldığı ve uluslararası platformlarda öncü rol oynadığı kaydedilen açıklamada, Ankara’nın İsrail’e silah transferinin durdurulmasına yönelik olarak 52 ülkenin desteğiyle Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde başlatılan girişime öncülük ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, insani yardım gemisi Madleen’in durumunun da en başından itibaren yakından takip edildiği aktarılarak, İsrail’in, gemiye uluslararası sularda yaptığı hukuksuz müdahalenin uluslararası kamuoyunun gündemine taşındığı ve gemide bulunan vatandaşların serbest bırakılmasını teminen tüm girişimlerin yapıldığı ifade edildi.

Türkiye’nin, Gazze’deki Filistinlilerin yerlerinden edilmesini öngören tüm planlara karşı olduğunu her vesileyle sarih bir şekilde dile getirdiği vurgulanan açıklamada, bu çerçevede, Gazze’nin yeniden imarına ilişkin Arap Birliği-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) planına desteğin açıklandığı ve Filistinlilerin sürgün edilmesini amaçlayan planlara karşı yürütülen her türlü çabaya da destek verildiği kaydedildi.

Açıklamada, dile getirilen asılsız iddiaların aksine, Türkiye’nin hukuki alanda da Filistin davasının en güçlü savunucularından biri olduğuna dikkat çekilerek, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olan on üç ülkeden birinin de Türkiye olduğunu belirtildi.

Aynı zamanda, UAD’de devam eden iki ayrı istişari sürece de katkı sunulduğu ifade edilen açıklamada, İsrail tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ve Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınıp ve 9 Mayıs’ta serbest bırakılan Rümeysa Öztürk ile ilgili konularda da gerekli hukuki, konsüler ve siyasi desteğin başından beri sağlandığı aktarıldı.

Açıklamada, “Türkiye, milletimizin vicdanında yer etmiş bu adalet mücadelesi karşısında hiçbir baskı ve karalama kampanyasının etkili olmasına izin vermeyecek; uluslararası hukuk ve insan hakları ilkelerinden ödün vermeden Filistin’in yanında olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.