enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 İletişim Başkanı Duran: Mescid-i Aksa’ya baskın, sistematik bir provokasyondur
00:17 Nadir hastalıklar hakkında bilinç yaratılması önemli
00:06 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün her türlüsüyle mücadelemiz kararlılıkla sürecek
20:38 İstanbul’da Yapı Kredi Plaza Blokları önünde 3 terörist etkisiz hale getirildi
13:37 KKTC 5. Cumhurbaşkanı Tatar’dan “Mavi Vatan” Vurgusu
12:30 AK Parti Sözcüsü Çelik, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
12:08 Üsküdar Belediyesi’ne usulsüzlük operasyonu: 20 gözaltı
11:59 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı,”Tarımsal girdilerle ilgili alınan bütün tedbirler yerinde”
00:55 Ülkücü hareketin lideri: Alparslan Türkeş
00:49 Haftada 2 Günümüz İnternette Geçiyor
00:31 Savaş Döneminde Ekonomi Diplomasisi
00:27 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 6 Nisan 1920’de kurulan Anadolu Ajansı, 106 yaşında
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bu karamsar tablonun dışındadır
00:00 ABD/İsrail-İran Savaşı Nereye Evrilecek?
15:07 ABD ve İsrail’e ait savaş uçakları, Tahran’daki Şerif Teknoloji Üniversitesi veri merkezini hedef aldı
14:49 Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı
14:21 Sosyal medyada “15 yaş” sınırı yasalaşıyor
11:49 Bakan Uraloğlu: Türk sahipli 3 gemi Hürmüz Boğazı’ndan geçti
11:22 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın “Kocaeli’de Neler Oluyor?” Başlıklı Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”

Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
20 Kasım 2025
12
A+
A-

* Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerini sürdüreceklerini ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Ankara’da düzenlenmesini öngördüklerini 

*Detayı haberimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

Bakan Fidan: Netanyahu hükümetinin Filistinlileri tehcir emelinin önüne set çekildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

ANKARA (TBMM), 20 KASIM 2025 – Türkiye’nin Yunanistan’la yürüttüğü pozitif gündemin, 2025 boyunca gerçekleştirilen üst düzey temaslarla korunduğunu dile getiren Fidan, “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Ankara’da düzenlenmesini öngörüyoruz. Güven Artırıcı Önlemler süreci, 6 Şubat depremlerinin ardından canlandırılmış, son toplantı 23 Ekim 2025’te İzmir’de gerçekleştirilmiştir.” bilgisini verdi.

Fidan, öte yandan, Batı Trakya Türk Azınlığı ve Onikiadalar’daki soydaşların karşı karşıya olduğu eğitim, dini özgürlük ve diğer temel haklara ilişkin kısıtlamalara ve haksız uygulamalara karşı gerekli tüm girişimlerin kararlılıkla sürdüğünü aktardı.

“Yunanistan’la ilişkilerimizi iyi komşuluk temelinde geliştirme irademizi korurken, milli menfaatlerimizi ve soydaşlarımızın haklarını koruyan tutumumuzu da aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.” ifadesini kullanan Fidan, Türkiye’nin milli davası Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı, sürdürülebilir ve Ada’daki gerçeklere dayanan bir çözüme kavuşturulabilmesi için gayretlerin sürdürüldüğünü anlattı.

“Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”

Fidan, “Önümüzdeki dönemde, geçmişte de olduğu gibi, anavatan ve garantör devlet olarak, tarihi, hukuki ve insani sorumluluklarımız çerçevesinde ve Ada’nın gerçeklerine uygun biçimde, Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz. Türkiye olarak Ege ve Doğu Akdeniz’i, tüm tarafların meşru menfaatlerine saygı gösterildiği bir istikrar ve refah bölgesi olarak görmek istiyoruz.” dedi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.