enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diamond Tema, tutuklama tehditleri üzerine yurt dışında olduğunu açıkladı

Diamond Tema, tutuklama tehditleri üzerine yurt dışında olduğunu açıkladı
21 Haziran 2024
24
A+
A-

‘Ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmamı istiyorken, internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum.’

Din ve felsefe konulu videolarıyla popüler olan YouTuber ve araştırmacı Diamond Tema, katıldığı bir program sebebiyle kendisine yöneltilen tutuklanma tehditleri üzerine yurt dışına çıktığını açıkladı.

Çocuk yaştayken ailesiyle Türkiye’ye yerleşen ve Arnavut kökenli olan, bir süredir de Arnavutluk’ta yaşayan Tema, Pazartesi günü yayınladığı “Doğruyu Söyleyen, Dokuz Köyden Mahkemeye Verilir” başlıklı videoda, kendisini hedef alanlara “mağlup olmayacağını” belirtti.

“Bir daha Türkiye’ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil. Ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmamı istiyorken, internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. ‘Ya gördünüz müydü, dinsiz bak ne hale geldi’ demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım” ifadelerini kullanan Tema, dört ila beş ay içerisinde Türkiye’ye gelebileceğini de belirtti.

“O zaman ne olursa olsun. Olay soğumuş olur, kimsenin de umrunda olmaz. Ama ben bu adamlara yenilmiş olmayacağım abicim, bu konuda. Adalet yok ya, hukuk yok ya, maalesef laiklik yok ya… Hepsi kağıt üstünde ya sadece. Ben bunların düzenine, sistemine mağlup olmayacağım abicim.”

Videoda Tema ayrıca, muhalefet partilerine de eleştiri yöneltti.

“Muhalefet partilerinden ses çıkmıyor. Bu ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini söyleyen bir adama karşı Laikliği ve Cumhuriyeti savunuyorum. Ben bu ülkeyi savunuyorum,” diyen Tema ayrıca bir uyarıda da bulundu.

“Bugün beni harcarlar, sustururlar; yarın sıra size gelir.”

Tema, geçtiğimiz günlerde “Yer6 Film” isimli YouTube kanalına konuk olmuş ve sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile “şeriat” konulu bir tartışma programına katılmıştı.

Programın ardından kendisine radikal çevrelerden gelen ölüm tehditlerini X hesabında paylaşan Tema’ya sosyal medyada destek yağdı.

Tema’ya desteğini açıklayan binlerce Türk X kullanıcısı, pazar akşam saatlerinde başlattıkları “#DiamondTemaYalnızDeğildir” etiketini, Türkiye özelindeki trend başlıklar listesinin en tepesine taşıdılar.

Programda kullandığı ifadeler sebebiyle kendisini öldürmek istediğini belirten, bir kısmının kimliği belirsiz kişilerin Telegram mesajlaşmalarını X hesabında paylaşan Tema, “Cevab veremeyince şiddet yolları arayan hoşgörü timsalleri. Örgütlenmeye başlamışlar bile,” ifadelerini kullanmıştı.

“Bildiğimin çeyreğini konuşmadığım halde adamlar yok etmenin hayallerini kuruyor. Bir de sansürsüz konuşabilsek demek ki engizisyon mahkemesi kuracaklar” cümlelerini de sözlerine ekleyen Tema ayrıca, “Anayasaya aykırı bir şekilde şeriat propagandası yapan adamın sülalesi rahat, bana ise laikliği ve cumhuriyeti savunduğum için dört koldan, araya bin tane adam sokup bayram günü operasyon çekiyorlar” paylaşımıyla da X’te gündem olmuştu.

Tema ayrıca, “Benim hayatımı karartmakla uğraşacağınıza gidin inandığınız kitabı okuyun. Beni tutuklayacağınıza madem öyle Buhari gibi hadis kitaplarını çürütün,” ifadelerini kullanmıştı.

“Bir kelime bile ekleme-uydurma yapmadan sizin tartışmasız sahih saydığınız kitaptan pasajlar okudum o kadar. İnancınızla yüzleşmek bu kadar zorsa; en azından yüzleşebilmiş olanlara saygı duymanız gerekir, nefret etmeniz değil.”

Tema, katıldığı programda, Türkiye’nin din kurallarıyla yönetilmesi gerektiğini savunan Tok’a karşı kullandığı argümanlarda Ortodoks Sünni İslam’ın temel metinlerinden olan, hadis derlemesi Sahih-i Buhârî’den örnekler vermişti.

Yer6’da yayınlanan programın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, X hesabında Pazar akşamı yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216 / 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullanmış ve program için erişim engeli talep edildiğini de belirtmişti.

Yakalama kararı çıkarıldı

Bu gelişmelerin ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Salı günü öğle saatlerinde resmi X hesabında yaptığı bir açıklamada, Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

“Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan Tema ile alakalı yakalama kararı çıkarıldığını açıklayan Tunç, soruşturmanın “titizlikle sürdürüldüğünü” de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.