enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Devlet Korunmasına İhtiyacı Olan veya Suça Sürüklenen Çocuklara Özel Yeni Birim

Devlet Korunmasına İhtiyacı Olan veya Suça Sürüklenen Çocuklara Özel Yeni Birim
15 Nisan 2021
539
A+
A-

UHA HABER / Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devlet korunmasına ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklar hakkında uygun hizmet modellerinin ivedi ve güvenilir bir şekilde belirlenmesi amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni bir birim kurdu.

Bakanlık, çocuk koruma politikası gereği korunma ihtiyacı olan çocuğun öz ailesi yanında bakımının yapılmasını, bunun mümkün olmadığı durumlarda koruyucu aile ya da evlat edinme hizmetlerinden faydalandırılarak yine bir aile yanında bakımının yapılmasını sağlıyor. Aile odaklı bakımı mümkün olmayan çocuklara ise aile yapısına en yakın model olan ev tipi yatılı sosyal hizmet birimlerinde hizmet veriyor.

Korunma ihtiyacı olan çocuklar için faydalanabileceği en uygun hizmet modelinin belirlenmesine önem veren Bakanlık, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yeni bir birim kurdu.

Birimin görevleri arasında İlk Kabul Merkezlerinden hizmet alacak çocuklara uygulanacak psikososyal destek programlarını oluşturmak, bu programların takibini yapma, çocuklarla ilgili uygun hizmet modelinin belirlenmesinde aile odaklı hizmetlere öncelik vermek, Çocuk Koruma Kanununda belirlenen tedbirlerin yürütülmesini ve koordinasyonunu sağlamak gibi çalışmalar yer alıyor.

Birimin çalışma alanları arasında risk altındaki çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması, refahlarının yükseltilmesi, ihmal ve istismarlarının önlenmesi de yer alıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.