enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Devlet Korunmasına İhtiyacı Olan veya Suça Sürüklenen Çocuklara Özel Yeni Birim

Devlet Korunmasına İhtiyacı Olan veya Suça Sürüklenen Çocuklara Özel Yeni Birim
15 Nisan 2021
537
A+
A-

UHA HABER / Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devlet korunmasına ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklar hakkında uygun hizmet modellerinin ivedi ve güvenilir bir şekilde belirlenmesi amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni bir birim kurdu.

Bakanlık, çocuk koruma politikası gereği korunma ihtiyacı olan çocuğun öz ailesi yanında bakımının yapılmasını, bunun mümkün olmadığı durumlarda koruyucu aile ya da evlat edinme hizmetlerinden faydalandırılarak yine bir aile yanında bakımının yapılmasını sağlıyor. Aile odaklı bakımı mümkün olmayan çocuklara ise aile yapısına en yakın model olan ev tipi yatılı sosyal hizmet birimlerinde hizmet veriyor.

Korunma ihtiyacı olan çocuklar için faydalanabileceği en uygun hizmet modelinin belirlenmesine önem veren Bakanlık, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yeni bir birim kurdu.

Birimin görevleri arasında İlk Kabul Merkezlerinden hizmet alacak çocuklara uygulanacak psikososyal destek programlarını oluşturmak, bu programların takibini yapma, çocuklarla ilgili uygun hizmet modelinin belirlenmesinde aile odaklı hizmetlere öncelik vermek, Çocuk Koruma Kanununda belirlenen tedbirlerin yürütülmesini ve koordinasyonunu sağlamak gibi çalışmalar yer alıyor.

Birimin çalışma alanları arasında risk altındaki çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması, refahlarının yükseltilmesi, ihmal ve istismarlarının önlenmesi de yer alıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.