enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:05 Eskişehir’de yangına müdahale eden 10 orman kahramanı şehit oldu
09:56 Artan yapay zeka uygulamalarıyla 2027 yılında 4.2-6.6 milyar metreküp su tüketilebileceği tahmin ediliyor.
09:09 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Antidepresan Kullanımı 20 Yılda 16 Kat Arttı!”
08:41 SPD Başkanı Yıldız: Su olmayınca teknoloji yetersiz, yönetim çaresiz kalır. Krizi değil riski yönetebiliriz.
08:12 Birleşmiş Milletler’in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’i şehirlerde yaşayacak.
07:29 Avrupa’da savaş çanları: Refah devrinin sonu mu?
06:58 Terörsüz Türkiye Perspektifinde PKK’nın silah bırakması: Akademik Bakış Açısı
06:50 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu sordu Bakan Uraloğlu cevapladı: “Ulaşımda kredi kartı kullanımında komisyon alınamaz!”
00:56 Nar kabuğundan geleceğe: SosyalUp Etki Odaklı Sohbetler’in yeni konuğu Yugen Company Kurucusu İpek Tüysüzoğlu oldu
00:52 Türkiye-Irak arasında 1973 yılından bu yana yürürlükte olan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması, 27 Temmuz 2026’da sona erecek.
00:33 Kocaeli’nin Gölcük ilçesine yeni bir eğitim yatırımı: 35 derslikli ilkokulun temeli atıldı
00:24 Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Bahçeli’nin “1 Kürt, 1 Alevi cumhurbaşkanı yardımcıs
00:23 Göçmen İstemeyen İtalya Neden 500 Bin İşçi Arıyor?
00:10 Kıbrıs Meselesinde Yeni Temas, Eski Çıkmaz: New York Görüşmesi
00:07 Nizip Ticaret Odası’nın (NTO) girişimiyle Schengen vize sorunu çözüme kavuşuyor
11:51 Salzburg Mozarteum Üniversitesi’ne ikincilikle kabul edilen 12 yaşındaki Elif Naz Ertuğrul
09:01 Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir partisinden istifa etti.
08:36 ‘GÖKÇE’ ile hedef tam isabetle vuruldu
07:20 Türk savunma sanayisi bünyesindeki yenilikçi teknolojiler kullanılarak “lazer silahlı hibrit araç” çözümüne imza atıldı.
06:55 Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Bakanlıkta çok yoğun bir yapay zeka hamlesi başlattık”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Derince’de Safiport Limanı’na Yönelik Artan Eleştiriler Tartışma Yarattı: Trafik Mağduriyeti Mi, Başka Hesaplar Mı?

Derince’de Safiport Limanı’na Yönelik Artan Eleştiriler Tartışma Yarattı: Trafik Mağduriyeti Mi, Başka Hesaplar Mı?
28 Mayıs 2025
10
A+
A-

* Kocaeli’nin Derince ilçesinde son dönemde Safiport Limanı’nı hedef alan karalama haberleri ve açıklamalar dikkat çekiyor. Limanın, ilçedeki trafik yoğunluğu nedeniyle esnafları mağdur ettiği iddiaları gündeme getirilirken, bu eleştirilerin gerçek nedenleri ve zamanlaması üzerine sorular yükseliyor.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

KOCAELİ (Derince), 28 MAYIS 2025 – Belediye ile yaşanan sürtüşmesi, ruhsatsız yapılar iddiasıyla ceza kesilmesinin  ardından ilçe parti teşkilat başkanlarının ve son olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı’nın limanı hedef alan açıklamaları, Safiportun adeta “günah keçisi” ilan edildiği yorumlarına yol açtı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı’nın esnafların mağduriyetden bahsetmesi üzerine, limanın neden bu kadar hedef alındığı sorusu daha da belirginleşti.

Ancak, limanın yarattığı trafik yoğunluğunun esnafları nasıl mağdur ettiği konusu netlik kazanmış değil. Bilindiği üzere, Derince’deki trafik sorununun çözümü için Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlantı projeleri gibi önemli yol çalışmaları devam ediyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla trafik akışının önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.

Esnafların asıl mağduriyetinin, cadde üzerinde aylardır süren kanalizasyon ve su çalışmaları ve Derince merkezdeki yüksek fiyatlardan kaynaklanabileceği düşünülüyor. Körfez ve İzmit’e göre çeşitliliğin az ürün fiyatlarının pahalı olması Derince’deki alış veriş sektörünün yeterince değer görmemesine neden oluyor. Esnafların mağduriyetinin kendilerinin uyguladığı fiyat politikaları ve müşterilere olan davranışlardan kaynaklandığı aşikardır  Limanın trafik yoğunluğunun esnaf üzerindeki etkisinin ise ne kadar ve nasıl etkili olduğu belli değil.

Safiport Derince | LinkedIn

Safiport Limanı, Türkiye ve Derince için ekonomik anlamda büyük bir değer taşıyor. Yüzlerce çalışanı ve onların aileleri için geçim kaynağı olan liman, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Uzun yıllardır bölgede faaliyet gösteren ve çalışmaya devam eden bu limanın, aniden bu denli yoğun eleştirilere maruz kalması, eleştiri yapanların gerçek hedefleri konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Safiport Limanı’na yönelik eleştirilerin gerçekten bir “mağduriyet” üzerine mi kurulu olduğu, yoksa farklı beklentilerin mi bu tartışmaları tetiklediği merak konusu. Derince’de Liman tartışmaları daha ne kadar sürecek ve bu durum ilçeye ne gibi yansımaları olacak, hep birlikte göreceğiz ama koca bir firmanın tüm sorunun kaynağı olarak hedef gösterilmesi hiç kimseye fayda sağlamayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.