enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremzedeler için otellerde 50 bin yatak tahsis edildi

Depremzedeler için otellerde 50 bin yatak tahsis edildi
7 Şubat 2023
531
A+
A-

TÜROFED Başkan Yardımcısı İşler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin konaklaması için 17 bölgedeki tesislerde yaklaşık 50 bin yatak tahsis ettiklerini açıkladı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığını, yardımlaşma ve dayanışma kampanyalarına TÜROFED olarak ilk etapta 50 bin yatağı depremzedelere tahsis ederek katıldıklarını belirtti.

Türkiye’nin hemen her bölgesinde otellerin depremzedelerin mağduriyetini gidermek üzere hazır olduğunu ve depremzedelerin konuk edilmeye başlandığını ifade eden İşler, hedeflerinin yatak sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu dile getirdi.

İşler, tahsisler için kriz masaları, AFAD, valilikler ve mülki amirlerle koordineli olarak çalıştıklarını aktararak, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızın mağduriyetini bir parça da olsa gidermek ve bu felaketin acısını, sızısını bir nebze de olsa azaltmak adına TÜROFED olarak bir çalışma başlattık. Takribi olarak 17 bölgemizde 50 bin yatağa yakın bir yatak kapasitesiyle depremzedelerimize yardım kampanyası başlattık. Onlara tesislerimizin kapılarını açarak bir yuva hissinde ağırlamayı ve bu felaketin izlerini silmelerine yardımcı olmayı istiyoruz. Bu yatak kapasitelerini bir liste halinde kurumlara iletmekteyiz. Kurumların isim listesiyle kabuller gerçekleşmeye başladı. İlk kafile de dün akşam Diyarbakırlı bir işadamının desteğiyle Bodrum ilçemize inmiştir. Bu konuda Antalya takribi 20 bin, Alanya takribi 10 bin, İzmir 3 bine yakın yatak kapasitesiyle hazır. Denizli, Kapadokya, Kayseri, Ankara, Samsun, Bolu, Çanakkale, İzmir, Foça, Çeşme, Seferihisar, Bursa, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Didim, Uşak ve Afyon bölgelerimiz olmak üzere tüm Türkiye’de ciddi bir örgütleşmeyle TÜROFED devletle el ele vermiştir.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.