enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremzede Elif’in 23 Nisan’ı buruk geçiyor

Depremzede Elif’in 23 Nisan’ı buruk geçiyor
24 Nisan 2023
135
A+
A-

* Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

*Deprem bölgesindeki çocukların yüreğinde büyük bir hüzün var… Onlar ailesini, arkadaşlarını, okullarını kaybetti.

*Depremzede Elif de o çocuklardan biri: Bir arkadaşım vardı, adı Kerem. Hayatını kaybetti. Keşke kimse ölmeseydi, evler yıkılsaydı da kimse ölmeseydi…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı depremzede TRT Cumhurbaşkanlığı ilgili kurumu olduçocuklar için buruk geçiyor… Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenenler çocuklar oldu.

Arkadaşlarını, evlerini, okullarını, oyuncaklarını, kitaplarını kaybeden çocuklar, deprem felaketini unutmaya çalışıyor. Bu çocuklardan biri de 13 yaşındaki Depremzede Elif…

Elif, evleri depremden etkilenince ailesi ile Adıyaman’ın Narince köyündeki evlerine yerleşti. Köyünde 23 Nisan’ı kutlayan Elif, hayatını kaybeden arkadaşını andı.

“Evler yıkılsaydı da kimse ölmeseydi…”

Sınıf arkadaşının hayatını kaybettiğini söyleyen Elif, “Bizim sınıftan bir tane arkadaşım vardı, adı Kerem. Hayatını kaybetti. Çok üzüldük gerçekten. Yani keşke kimse ölmeseydi. Evler yıkılsaydı da kimse ölmeseydi” dedi.

Depreme Adıyaman’da yakalandığını ifade eden Elif, “Yedinci sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda depremzedeyim de. Doğduğumdan beri Adıyaman’da yaşıyorum. Depreme de merkezde yakalandım. Ondan sonra köye geldik. Bir süreliğinedir köydeyiz” diye konuştu.

“23 Nisan’ı şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek geçireceğiz”

Deprem bölgesindeki birçok çocuk gibi 23 Nisan’a yüreğinde büyük bir hüzün ile giren Elif şöyle konuştu:

Biz 23 Nisan’larda hazırlanırdık. Güzelce giyinirdik, saçlarımızı yapardık, giderdik okula. Şiirler okurduk, gösteriler yapar şarkılar söylerdik. Ama bu deprem oldu. Üzüldük gerçekten. Ama bu yıl tekrar bu köyde kutlayabileceğiz bayramımızı. Hazırlanacağız yine. Güzelce kıyafetlerimiz giyip şiirler söyleyip, şarkılar söyleyip, oynayarak geçireceğiz

Depremzede Elif'in 23 Nisan'ı buruk geçiyor

“Okula gitmeyi çok istiyoruz”

2 aydır okula gidemediğini söyleyen Elif, okulundan da uzakta kalmanın üzüntüsünü yaşıyor… Elif kendince test çözüp, derslerini çalıştığını ifade ederek, “Kitap okuyorum, test çözmeye çalışıyorum. Anlamaya çalışıyorum. Kendimce çabalıyorum ben de burada. İnşallah bir aksilik olmazsa 24 Nisan’da açılacak okulumuz. Okula gitmeyi çok istiyoruz” dedi.

Elif’in hayali psikolog olmak

Köyde ailesiyle birlikte yaşayan Elif, şu an merkezden uzakta yaşadıklarını ve depremin etkisini yoğun bir biçimde gösterdiği merkezde bulunmanın onu çok kötü etkilediğini söyleyerek köyde eğlenebildiğini ve depremin olumsuz etkisinden uzaklaştığını ifade etti.

13 yaşındaki Elif’in hayali ise eğitimini başarıyla tamamlayıp psikolog olmak.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.