enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremin yaraları ‘Birlikte İyileşelim’ projesi ile sarılacak

Depremin yaraları ‘Birlikte İyileşelim’ projesi ile sarılacak
10 Ağustos 2023
21
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Almanya’ya yakınlarının yanına giden 12 bine yakın vatandaş için ‘Birlikte İyileşelim’ projesi başlatıyor.

UHA / İnternational News Agency

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, deprem bölgesinde yakınlarını geçici bir süreliğine Almanya’ya davet etmiş, Alman makamları tarafından da özel bir vize düzenlemesi yapılmıştı. Bu kapsamda depremden etkilenen 12 bine yakın vatandaş bu özel vizeden yararlanarak Almanya’ya gitmişti.

Bu doğrultuda Almanya’ya yakınlarının yanına giden depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi ve karşılanması için harekete geçen Bakanlık, T.C. Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte “Birlikte İyileşelim” projesi başlattı.

Depremin yaraları 'Birlikte İyileşelim' projesi ile sarılacak - Yeni Kiraz

Çocuklar için etkinlikler düzenlenecek

Vatandaşlara psikososyal destek sunulmasının amaçlandığı proje kapsamında Bakanlık bünyesinde, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimciler tarafından aile seminerleri, psikoeğitimler ile yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı olmak üzere tarihi-kültürel geziler gibi iyileştirme faaliyetleri düzenlenecek. Ailelerle yapılan görüşmelerde ihtiyaçlar tespit edilerek ileriye dönük takipleri yapılabilecek.

Buna ek olarak depremin vatandaşların üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasının amaçlandığı projeyle Almanya’da yerleşik olan ve deprem bölgesinden yakınları gelen Türk ailelerine, depremden etkilenen yakınlarına nasıl yaklaşmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirmeler yapılacak.

Depremin yaralarını 'Birlikte' saracaklar - Türkiye Haberi

İlk olarak Berlin’de uygulanacak

İlk olarak Berlin’de uygulanacak olan ‘Birlikte İyileşelim’ projesinin, daha sonra Almanya’nın diğer şehirlerinde de hayata geçirilmesi planlanırken vatandaşlar başvurularını https://forms.aile.gov.tr/birlikte-iyileselim adresi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.