enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremin yaraları ‘Birlikte İyileşelim’ projesi ile sarılacak

Depremin yaraları ‘Birlikte İyileşelim’ projesi ile sarılacak
10 Ağustos 2023
16
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Almanya’ya yakınlarının yanına giden 12 bine yakın vatandaş için ‘Birlikte İyileşelim’ projesi başlatıyor.

UHA / İnternational News Agency

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, deprem bölgesinde yakınlarını geçici bir süreliğine Almanya’ya davet etmiş, Alman makamları tarafından da özel bir vize düzenlemesi yapılmıştı. Bu kapsamda depremden etkilenen 12 bine yakın vatandaş bu özel vizeden yararlanarak Almanya’ya gitmişti.

Bu doğrultuda Almanya’ya yakınlarının yanına giden depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi ve karşılanması için harekete geçen Bakanlık, T.C. Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte “Birlikte İyileşelim” projesi başlattı.

Depremin yaraları 'Birlikte İyileşelim' projesi ile sarılacak - Yeni Kiraz

Çocuklar için etkinlikler düzenlenecek

Vatandaşlara psikososyal destek sunulmasının amaçlandığı proje kapsamında Bakanlık bünyesinde, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimciler tarafından aile seminerleri, psikoeğitimler ile yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı olmak üzere tarihi-kültürel geziler gibi iyileştirme faaliyetleri düzenlenecek. Ailelerle yapılan görüşmelerde ihtiyaçlar tespit edilerek ileriye dönük takipleri yapılabilecek.

Buna ek olarak depremin vatandaşların üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasının amaçlandığı projeyle Almanya’da yerleşik olan ve deprem bölgesinden yakınları gelen Türk ailelerine, depremden etkilenen yakınlarına nasıl yaklaşmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirmeler yapılacak.

Depremin yaralarını 'Birlikte' saracaklar - Türkiye Haberi

İlk olarak Berlin’de uygulanacak

İlk olarak Berlin’de uygulanacak olan ‘Birlikte İyileşelim’ projesinin, daha sonra Almanya’nın diğer şehirlerinde de hayata geçirilmesi planlanırken vatandaşlar başvurularını https://forms.aile.gov.tr/birlikte-iyileselim adresi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.