enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
00:10 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
00:08 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
00:03 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
00:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
14:55 ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı, Körfez’de tansiyonu yükseltiyor
14:19 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:51 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:20 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
12:12 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı BOZDEMİR, ‘Bir ülke yönetimi,demokrasi rejimini seçmemiş ise gerçek bir halk yönetimini oluşturamaz’

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı BOZDEMİR, ‘Bir ülke yönetimi,demokrasi rejimini seçmemiş ise gerçek bir halk yönetimini oluşturamaz’
25 Ocak 2022
941
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Demokraside Birlik Vakfı yönetim kurulu, Ankara Kulübü Derneği’ni ziyaret etti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet BOZDEMİR ve Genel Başkan Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan’a ‘Tam Demokrasi Platformu Hazırlık Raporu‘nu taktim etti.

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet BOZDEMİR ve Genel Başkan Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ, hazırlık Raporu ve çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Vakıf Başkanı BOZDEMİR,  Atatürk’ün modernleşmede gösterdiği hedefinin “Muasır Medeniyetler seviyesi”  ve bugünkü anlamıyla “TAM DEMOKRASİ” olduğuna dikkat çekti.

Tam demokrasi ile taçlandırılmamış bir cumhuriyetin, Türkiye’yi gelişmiş bir ülke yapamayacağını ifade eden Mehmet BOZDEMİR. “Cumhuriyet de monarşi de bir yönetim şeklidir. Bir ülke yönetimi, ister cumhuriyet isterse monarşi olsun, demokrasi rejimini seçmemiş ise gerçek bir halk yönetimini oluşturamaz ve o ülke gelişmiş bir ülke olamaz” dedi.

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı BOZDEMİR, Cumhuriyetle yönetilen ülkelerin, cumhuriyete bir ideoloji, inanç veya din giydirilmeye çalışılırsa o ülkenin gelişemediğini belirtti ve şunları söyledi:

“Ülkemizde de bazı aydınlar ve siyasetçiler Cumhuriyetimize; Kemalizm, Atatürkçülük, Türkçülük, Milliyetçilik, sosyalizm, sağcılık, solculuk, devletçilik, İslamcılık veya benzer bir ideoloji giydirmeye çalışmışlar ve bu sebeple de demokrasimiz güçlenmemiş dolayısıyla ülkemiz gelişmiş bir ülke olamamıştır”.

Demokraside Birlik Vakfı Genel Başkan Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ de yaptığı konuşmada, “Dileriz ki Cumhur İttifakını oluşturan siyasilerin hazırladığı “Yeni Anayasa” ve Millet İttifakını oluşturan siyasilerin hazırladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmaları, demokrasimizin evrensel normlara ulaşmasına, demokrasi puanımızın yükselmesine katkı sağlar, böylece Milletimize yakışan şerefli bir yere, gelişmiş ülkeler statüsüne ulaşırız” dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da yaptığı konuşmada, demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili  açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık bir saat süren görüşme, çok sıcak, samimi ortamda gerçekleşen görüşme sonrasında Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Dernek olarak müştereken birçok faaliyetlerde bulunabileceklerini hatırlatarak, en kısa zamanda iadeyi ziyarette bulunacaklarını bildirdi.

Demokraside Birlik Vakfı yönetim kurulunun Ankara Kulübü Derneği’ni ziyaretinde, vakfın Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki GÜREL ve Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk OKUMUŞ da eşlik etti.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.