enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı BOZDEMİR, ‘Bir ülke yönetimi,demokrasi rejimini seçmemiş ise gerçek bir halk yönetimini oluşturamaz’

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı BOZDEMİR, ‘Bir ülke yönetimi,demokrasi rejimini seçmemiş ise gerçek bir halk yönetimini oluşturamaz’
25 Ocak 2022
935
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Demokraside Birlik Vakfı yönetim kurulu, Ankara Kulübü Derneği’ni ziyaret etti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet BOZDEMİR ve Genel Başkan Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan’a ‘Tam Demokrasi Platformu Hazırlık Raporu‘nu taktim etti.

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet BOZDEMİR ve Genel Başkan Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ, hazırlık Raporu ve çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Vakıf Başkanı BOZDEMİR,  Atatürk’ün modernleşmede gösterdiği hedefinin “Muasır Medeniyetler seviyesi”  ve bugünkü anlamıyla “TAM DEMOKRASİ” olduğuna dikkat çekti.

Tam demokrasi ile taçlandırılmamış bir cumhuriyetin, Türkiye’yi gelişmiş bir ülke yapamayacağını ifade eden Mehmet BOZDEMİR. “Cumhuriyet de monarşi de bir yönetim şeklidir. Bir ülke yönetimi, ister cumhuriyet isterse monarşi olsun, demokrasi rejimini seçmemiş ise gerçek bir halk yönetimini oluşturamaz ve o ülke gelişmiş bir ülke olamaz” dedi.

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı BOZDEMİR, Cumhuriyetle yönetilen ülkelerin, cumhuriyete bir ideoloji, inanç veya din giydirilmeye çalışılırsa o ülkenin gelişemediğini belirtti ve şunları söyledi:

“Ülkemizde de bazı aydınlar ve siyasetçiler Cumhuriyetimize; Kemalizm, Atatürkçülük, Türkçülük, Milliyetçilik, sosyalizm, sağcılık, solculuk, devletçilik, İslamcılık veya benzer bir ideoloji giydirmeye çalışmışlar ve bu sebeple de demokrasimiz güçlenmemiş dolayısıyla ülkemiz gelişmiş bir ülke olamamıştır”.

Demokraside Birlik Vakfı Genel Başkan Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ de yaptığı konuşmada, “Dileriz ki Cumhur İttifakını oluşturan siyasilerin hazırladığı “Yeni Anayasa” ve Millet İttifakını oluşturan siyasilerin hazırladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmaları, demokrasimizin evrensel normlara ulaşmasına, demokrasi puanımızın yükselmesine katkı sağlar, böylece Milletimize yakışan şerefli bir yere, gelişmiş ülkeler statüsüne ulaşırız” dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da yaptığı konuşmada, demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili  açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık bir saat süren görüşme, çok sıcak, samimi ortamda gerçekleşen görüşme sonrasında Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Dernek olarak müştereken birçok faaliyetlerde bulunabileceklerini hatırlatarak, en kısa zamanda iadeyi ziyarette bulunacaklarını bildirdi.

Demokraside Birlik Vakfı yönetim kurulunun Ankara Kulübü Derneği’ni ziyaretinde, vakfın Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki GÜREL ve Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk OKUMUŞ da eşlik etti.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.