enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Daha Güçlü Bir Bağışıklık için Meyve ve Balık

Daha Güçlü Bir Bağışıklık için Meyve ve Balık
26 Aralık 2021
1.425
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Yeni dönem çalışmalarında “Halk Sağlığı” başlığına özel bir önem veren Türk Kızılay, içinde bulunduğunuz kış mevsimi ve koronavirüs pandemisine karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemi için uyarılarda bulundu.

Daha Güçlü Bir Bağışıklık için Meyve ve Balık

Kızılay Kartal Hastanesi Uzman Diyetisyeni Nurdan Çeliktaş, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,  güçlü bir bağışıklık için portakal, kivi gibi meyveler ile omega 3 yönünden zengin olan balıkların sıklıkla tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme tüm yaş gruplarında olduğu gibi çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimi için de büyük bir önem taşıdığının altını çizen Çeliktaş, özellikle okullarda bir arada bulunan çocuklar ve sosyal hareketliliği yüksek olan gençlerin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması, koronavirüs pandemisinin toplumdaki yayılımını da yakından etkilediğine dikkat çekti.

İdeal kilo nedir? Nasıl ölçülür ? - Diyet

Kızılay Kartal Hastanesi Uzman Diyetisyeni Nurdan Çeliktaş

Nurdan Çeliktaş, 2030 Stratejik Planında “Halk Sağlığı”na özel bir yer ayıran Türk Kızılay’ın, daha sağlıklı bir toplum için bir dizi uyarıda bulunduğunu ifade etti.

Kızılay Kartal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Diyetisyen Nurdan Çeliktaş, koronavirüs pandemisinin yanı sıra nezle ve gribin de mevsim itibariyle sık görülen rahatsızlıklar arasında yer aldığına dikkat çekerek, sağlıklı beslenmenin de önemine işaret etti. 

Daha Fazla Sebze Meyve Tüketmek İçin İpuçları!

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli

Uzm. Dyt. Nurdan Çeliktaş, bağışıklığı güçlendirmek için “Selenyum, A vitamini, C vitamini, E vitamini gibi vitaminler antioksidandır. Brokoli A ve C vitamininden, havuç A vitamininden, kivi C vitaminden zengindir. Bu yüzden brokoli, karnabahar, pırasa, kereviz, havuç, Brüksel lahanası gibi sebzeler; kivi, portakal, elma, greyfurt, ananas, mandalina gibi meyveler tüketilmelidir” dedi.

Süt, peynir, yoğurt, kefir gibi süt ürünleri hem kalsiyum hem de D vitamini içerdiğini belirten Uzm. Dyt. Çeliktaş,  D vitamininin ayrıca, deniz ürünlerinde, yumurtanın sarısında, güneş görmüş mantar türlerinde de bulunduğuna dikkat çekti.

İthal somon yerine yerli hamsi yiyin - Son dakika haberleri

Uzm. Dyt. Nurdan Çeliktaş, Somon, hamsi, istavrit gibi balıklarda bulunan omega 3 yağ asidinin virüs ve bakterilerle savaşmada etkili olduğu gibi beyin fonksiyonlarının gelişiminde de etkisi bulunduğunu ve balıktan haftada iki üç kez fayda sağlanması gerektiğini ifade etti.

Protein Tüketilmesi

Doku onarımında ve kasları korumada görevli olduğu için tavuk ve kırmızı et tüketiminin de düzenli yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Çeliktaş, “Tavuk çinko kaynağı, kırmızı et demir kaynağıdır. Kırmızı et, sakatatlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, pekmez, kurutulmuş meyveler demirden zengindir” dedi.

Ceviz ve Bademin Kalori Değeri

Çiğ badem, çiğ ceviz, çiğ fındık gibi sert kabuklu kuruyemişlerin E vitamini ve Selenyumdan bakımından zengin olduğunu belirten Çeliktaş, özellikle Çocukların ve gençlerin günlük beslenmesinde 15- 20 tane tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Baklagillerle aranız nasıl? - Güncel yaşam haberleri

Sindirim sistemini güçlendirmek için kurubaklagiller ve su tüketilmeli

Kızılay Kartal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Nurdan Çeliktaş, “Kışın hareketin azalması ile beraber sindirim problemi önüne geçilmesi için posa içeriği yüksek nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye gibi kuru baklagillere de haftada iki üç kez yer verilmeli” dedi.

Yağlı ve şekerli yiyecekler hafızayı zayıflatıyor

Çeliktaş, “şeker ve şekerli besinlerden, hamur gıdalarından uzak durup posa içeriği yüksek tam tahıllı ekmek, bulgur gibi tahılları da belli ölçüde yer verilmelidir. Ayrıca, su vücut ısısının dengelenmesini ve toksin maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Bu yüzden günlük 1,5 ile 2,5 litre içilmelidir” diye konuştu.

Kızılay Kartal Hastanesi, Türk Kızılay’ın bir iştiraki olup, Kızılay Sağlık Grubunun işlettiği hastane ve tıp merkezlerinden biridir.

[UHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.