enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhuriyet tarihinin en büyük ‘Sosyal Konut Projesi’ hayata geçiyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük ‘Sosyal Konut Projesi’ hayata geçiyor!
2 Ağustos 2022
625
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Keleş, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin hayata geçirilmesiyle, Türkiye’de konut sekterönün canlanacağına dikkat çekti.

Oğuzhan Keleş'e büyük şok! - En KocaeliKocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, konuyla ilgili olarak TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Ataner YÜCE’ye yaptığı açıklamada,  Birlik olarak, 81 ilde vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağı haberini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un yapmış olduğu basın açıklamasında inşaat maliyetlerine dikkat çektiğini gördüklerini ifade eden Başkan Oğuzhan Keleş, son zamanlarda artan inşaat maliyetlerinin ve üretimdeki azalma ile birlikte konut fiyatlarının da her geçen gün yükseldiğine dikkat çekti.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat maliyetlerindeki artışın son bir yılda yüzde 106 olurken, Merkez Bankası yıllık konut fiyat artışının da yüzde 150’ye yaklaştığını gördüklerini dile getirdi.   

Başkan Oğuzhan Keleş, şunları söyledi:

 “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 1. Bölge 535 Konut Projesi ve Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 2. Bölge 747 Konut Projeleri kapsamında inşa ettirilen; 2+1 ve 3+1 olmak üzere konut üretimi yapılacak olup geçtiğimiz günlerde 238 daire için kura çekilerek hak sahipleri belirlendi”.  

“Kocaeli’nde birçok kişinin başvurmuş olduğu TOKİ Sosyal Konut Projelerinin önemi çok büyüktür” diyen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün kabine toplantısından sonra dar gelirlilere ucuz konut ve arsa müjdesini açıklamış olup,  81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacak. Hazine arazileri vatandaşa açılacak, ev ve arsalar 15 yıla varan vadelerle satılacaktır” dedi. 

Başkan Oğuzhan Keleş, Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak diğer illerde ve Kocaeli’nde yapılacak olan orta ve dar gelirli vatandaşlara uygun TOKİ Sosyal Konut Projelerinin hayırlı olmasını temenni ettiklerini kaydetti.  

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.