enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: AB, güçsüz ve plansız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: AB, güçsüz ve plansız
6 Temmuz 2021
412
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Avrupa Birliği’nin Türkiye konusunda vizyondan yoksun olduğunu söyledi. “Neden hiçbir yerde ilerlemeler kaydedemediğimizi merak ediyorum. Bunun nedeni sadece Türkiye olamaz. AB, güçsüz ve plansız” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri hakkındaki değerlendirmelerine yer verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kalın, AB’nin Türkiye ile ilişkileri şekillendirecek vizyondan yoksun olduğunu belirterek, “Neden hiçbir yerde ilerlemeler kaydedemediğimizi merak ediyorum. Bunun nedeni sadece Türkiye olamaz. AB, güçsüz ve plansız” dedi.

İbrahim Kalın, AB Zirvesi’nden çıkan Türkiye’ye ilişkin sonuçları eleştirdi. Bu sonuçların Ankara’nın “beklentilerinin çok altında kaldığını” ifade etti.

AB vaadini yerine getirmedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, AB’nin gelecek üç yıl, Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için yıllık yalnızca bir milyar euro verecek olmasını hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

Birlik’in Türkiye ile ilişkileri şekillendirecek vizyondan yoksun olduğunu belirtti.

İbrahim Kalın Eylül ayındaki Zirve’den beklentilerinin de düşük olduğunu anlattı.

Sözcü, eskimiş gümrük birliğinin yeniden müzakere edilmesi ve vize muafiyeti gibi konularda da AB’nin vaatlerini yerine getirmediğini vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.