enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: AB, güçsüz ve plansız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: AB, güçsüz ve plansız
6 Temmuz 2021
413
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Avrupa Birliği’nin Türkiye konusunda vizyondan yoksun olduğunu söyledi. “Neden hiçbir yerde ilerlemeler kaydedemediğimizi merak ediyorum. Bunun nedeni sadece Türkiye olamaz. AB, güçsüz ve plansız” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri hakkındaki değerlendirmelerine yer verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kalın, AB’nin Türkiye ile ilişkileri şekillendirecek vizyondan yoksun olduğunu belirterek, “Neden hiçbir yerde ilerlemeler kaydedemediğimizi merak ediyorum. Bunun nedeni sadece Türkiye olamaz. AB, güçsüz ve plansız” dedi.

İbrahim Kalın, AB Zirvesi’nden çıkan Türkiye’ye ilişkin sonuçları eleştirdi. Bu sonuçların Ankara’nın “beklentilerinin çok altında kaldığını” ifade etti.

AB vaadini yerine getirmedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, AB’nin gelecek üç yıl, Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için yıllık yalnızca bir milyar euro verecek olmasını hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

Birlik’in Türkiye ile ilişkileri şekillendirecek vizyondan yoksun olduğunu belirtti.

İbrahim Kalın Eylül ayındaki Zirve’den beklentilerinin de düşük olduğunu anlattı.

Sözcü, eskimiş gümrük birliğinin yeniden müzakere edilmesi ve vize muafiyeti gibi konularda da AB’nin vaatlerini yerine getirmediğini vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.