enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı adayı konusu CHP MYK’da ele alınacak

Cumhurbaşkanlığı adayı konusu CHP MYK’da ele alınacak
8 Kasım 2021
377
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayı konusunda tartışmalar sürüyor. İyi Parti Genel Başkanı Akşener belediye başkanlarına yeşil ışık yaksa da CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bunu istemediğini açıkladı. Adaylık konusu, CHP MYK’da ele alınacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aksine bazı belediye başkanlarının adaylık süreci için olumlu mesaj vermedi.

Belediye başkanlarının görevlerine devam etmelerini istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Çoğunluğun olmadığı yerde belediye başkanlığını başka bir partiye teslim etmiş olacağız.” dedi.

Belediye başkanlarına kapıyı kapatan Kılıçdaroğlu, kendi adaylığı için de net ifade kullanmaktan kaçındı. Kılıçdaroğlu, “Ben adayım dersem ittifakı darmadağın edersiniz, konuşacağız. ” diye konuştu.

Akşener, başkanların adaylığına sıcak bakıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakıyor.

Gazeteci Avni Özgürel, Kılıçdaroğlu’nun zihninin netleştiğini söyledi. Özgürel, “Ya Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir çatışmanın içine girecek seçim zemininde aday tespiti aşamasında. Ya da kendisi çıkıp ‘ben adayım siz ne derseniz’ diyecek. Herhalde bu millet ittifakının oylarının parçalanması demektir. Ama bunu tahmin etmiyorum. ‘İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak görür müyüz?’ sorusunun Kılıçdaroğlu’nun zihninde netleştiği kanaatindeyim. Böyle bir adaylık söz konusu değil şu aşamada.” dedi.

İmamoğlu’nun yurt gezileri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise uzun süredir yurt gezileri yapıyor. İmamoğlu son olarak Diyarbakır’a gitti. Bu gezilerin amacı olarak da 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanlığı adaylığı gösterilmişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından bu gezilerin devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Formül arayışı MYK’da gündeme gelecek

İttifakın formül arayışı CHP’de Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gündemine gelecek. Seçim ve Cumhurbaşkanı adaylığı için yapılan anketler de masada olacak.

[UHA Haber Ajansı, 08 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.