enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklaması

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklaması
2 Ağustos 2023
12
A+
A-

“Ortaya koyduğumuz yeni siyaset ve vizyon, sadece Kıbrıs Adası’ndaki iki Tarafın yararına değil, bölgesel ve küresel istikrar açısında da dikkate alınması gereken gerçekçi bir yaklaşımdır”

UHA / İnternational News Agency
Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) Antropoloji Laboratuvarı’na, Rum lider Nikos Hristodulidis’le birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretin Rum basınına yansımalarında yer alan kimi asılsız iddialara şahit olunmuştur.
Resmî açıklamalarımızda defaatle altını çizdiğimiz üzere, Kıbrıs adası üzerinde yıllardır yürütülmekte olan siyasi uzlaşı çabalarının çıkmaza girmesinin en önemli nedeni Rum tarafının adanın tek sahibi gibi davranması ve Kıbrıs Türk Tarafının uluslararası antlaşmalarla da tescil edilmiş özünden gelen eşitliğine saygı göstermemesidir.
Kıbrıs Türk Tarafının müktesep haklarının en yalın gereği olan egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyidi gerçekleşmeden resmî bir müzakere sürecinin başlaması söz konusu olamaz.
Kıbrıs konusuna bulunacak sürdürülebilir ve adil bir çözüm için ortaya koyduğumuz yeni siyaset ve vizyon, sadece Kıbrıs Adası’ndaki iki Tarafın yararına değil, bölgesel ve küresel istikrar açısında da dikkate alınması gereken gerçekçi bir yaklaşımdır.
Tüm bunlardan azade, diyaloga açık ve diplomasi yanlısı tutumumuzu da sürdürmeye kararlı olduğumu bu bağlamda hatırlatmakta fayda görüyorum.
Hem iki Tarafa hem Kıbrıs Adası’na hem de Doğu Akdeniz bölgesindeki istikrara katkı yapacak kazan kazan felsefesiyle hazırladığımız ve BM Genel Sekreteri tarafından Rum tarafına iletilen 6 iş birliği önerimiz başta olmak üzere bugüne kadar yaptığımız tüm öneriler, iyi niyetimizin en sarih ve somut göstergesidir.
Kıbrıs Türk tarafı, insani tüm konular başta olmak üzere, iki tarafa da fayda sağlayacak şekilde kurumsal iş birliğinin tesis edilmesine yönelik somut adımlar atarak, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba sarf etmeye dün olduğu gibi bugün de devam etme hususunda irade ve kararlığa sahiptir
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.