enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
00:23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
00:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
00:14 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait 5 milyon değerinde kıymetli eşya ele geçirildi
00:10 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
00:03
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
12:07 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
10:45 Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, İstanbul’da 4. Tarım Ekosistem Buluşması’na katıldı
09:52 Kabine bugün toplanacak
06:54 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
00:45 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
00:33 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
00:26 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
00:21 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
00:13 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhur İttifakı‘nın cumhurbaşkanı adayı olarak başvurusu YSK’ye yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhur İttifakı‘nın cumhurbaşkanı adayı olarak başvurusu YSK’ye yapıldı
22 Mart 2023
36
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak başvurusu, AK Parti ve MHP’li yöneticiler tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak başvurusu YSK'ye yapıldı | Türkiye Cumhuriyeti | İletişim Başkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız YSK’ye geldi.

YSK Başkanı Ahmet Yener’in makamına geçerek tutanakla evrakı teslim eden Yılmaz, Yavuz, Akçay ve Yıldız’a, evrakı imzaladıkları kalemler günün anısına hediye edildi.

Başvurunun ardından YSK Başkanlığı önünde açıklama yapan Erkan Akçay, MHP TBMM Grubu olarak 16 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediklerini hatırlatarak “Biz öteden beri Milliyetçi Hareket Partisi olarak ‘Aday belli, karar net’ diyorduk. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.” diye konuştu.

Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın adayı olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain darbe işgali ve girişimi sırasında kendiliğinden doğmuştur. Cumhur İttifakı, sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında millî ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihî bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı, millî ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye’yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hâle getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. 14 Mayıs demokrasi bayramında aziz Türk milleti 1 artı 5 artı 2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecek ve attığı tokat Amerika’dan değil Mars’tan duyulacaktır.”

“Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimize dair belgelerimizi teslim ettik”

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz sözlerine baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Yılmaz, “Bu anlamlı günde 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu olan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri Cumhur İttifakı’nın adayı olarak gruplarımızca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimize dair belgelerimizi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Ramazan ayını tebrik ederek milletin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını dileyen Yılmaz, Aşık Veysel’i de vefat yılında andı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararını imzalamasıyla sürecin başladığını, YSK’nin hazırladığı takvim kapsamında işlemlerin devam ettiğini anımsattı.

Adaylık başvurusu için son günü beklemeden başvurularını tamamladıklarını bildiren Yavuz, “Hiç tereddüt etmediğimiz Cumhurbaşkanı adayımızı, Recep Tayyip Erdoğan için iki parti olarak ve iki partinin Meclis grubu olarak başvurmuş olduk. Allah, hayırla neticelendirsin.” dedi.

“Nihai kararı verecek olan Yüksek Seçim Kurulu kararıdır”

AK Parti Grup Başkanı Yılmaz bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Yılmaz, “Seçim süreci başladıktan sonra seçimle ilgili her türlü kararı alma Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıdır. Herkes her itirazını yapar. Mevzuatı dikkate alarak nihai kararı verecek olan Yüksek Seçim Kurulu’dur.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.