enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST’te
29 Mayıs 2022
316
A+
A-

BAKÜ – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) bir araya geldi. İki lider gösterileri yakından takip etti. Kardeşlik vurgusu yapan Erdoğan ve Aliyev, Akıncı’ya imzalarını attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ilk kez yurt dışında düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’de düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan’ın Seçkin Gözlemci Günü’nde yaptığı konuşmada, can Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nde katılımcılarla beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te

Aliyev, katılımcılardan Azerbaycan halkı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye’den gelen diğer misafirleri selamlamalarını istedi.

Erdoğan ve Aliyev kazanan takımlara ödüllerini verdi

Programda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından üzerlerinde TEKNOFEST montu bulunan Erdoğan ve Aliyev, etkinlik alanında birbirlerine sarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te

Daha sonra, Erdoğan, Aliyev ve Sancar, TEKNOFEST Azerbaycan’ın yarışmalarında dereceye giren 16 takıma ödüllerini verdi. Selçuk Bayraktar, Erdoğan ve Aliyev’e plaket, Sancar’a da hediye takdim etti.

İki lider program sonunda katılımcılarla birlikte aile fotoğrafı çektirirken, kollarını önlerinde kenetleyerek TEKNOFEST pozu verdi.

Teskilat_680*100 banner

Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibinin akrobasi gösterini izlediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, TEKNOFEST alanındaki silahlı insansız hava aracı Akıncı önünde fotoğraf çektirdi ve Selçuk Bayraktar’dan hava aracıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra liderler, Akıncı’ya imzalarını attı. Erdoğan ve Aliyev, alanda sergilenen hava araçları Cezeri ve Orbiter hakkında da bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te

İki lider, TEKNOFEST alanını gezerken, Bayraktar TB2 de uçuş yaparak havadan görüntü kaydetti.

Daha sonra Erdoğan ve Aliyev, Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibinin akrobasi gösterisini izledi.

Gösteri sırasında etkinliğe katılan bakanlar da TEKNOFEST pozu vererek fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te

İki merkezin açılışını yaptılar

Programın ardından alandan ayrılan Erdoğan ve Aliyev, yapımı tamamlanan Bakü Bilim Merkezi ile Asan (Kolay) Hizmet Merkezi’nin açılışlarını yaptı.

İki lider, açılışın ardından ikili görüşmenin yapılacağı salona geçti.

[UHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.