enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: Türkiye kuraklık kıskacında!
00:39 Kudüs şairi: Nuri Pakdil
00:36 Kıbrıs’taki bölünmeyi 62 yıl önce Makarios başlattı
00:35 “Ömer Çelik: “Bu husumet kadrosunun Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakımıza ve partimize saldırılarını lanetliyoruz.”
00:31 Burhanettin Duran: CHP öfke nöbetini alışkanlık haline getirdi
00:18 Milli mühimmat için tarihi an: KIZILELMA envantere hazırlanıyor
00:16 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO), Olağanüstü Oturumu Cenevre’de başladı…
00:16 Kahpe ASALA’nın yaptıklarını görmezden gelen Türk kökenli bir Hollanda siyasetçisi Çoşkun Çörüz’e tepki…
00:04 Bakan Yerlikaya: Hiç kimse polisimize ‘düşman’ deme alçaklığına cüret edemez
00:03 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya’dan doğal gaz (LNG) ithalatını 2028 yılı başında tamamen sonlandıracak…
20:02 İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını açan ”Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Mustafa Kemal Atatürk Sergisi…
18:21 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt, Katar ve Umman’ı ziyaret edecek
14:01 CHP’li marjinal gruplar, CHP Kocaeli İl Kongresi’nde Gazeteci Erdal Sertel’e saldırdı…
12:53 Bursa’nın Su Güvenliği Yağmuru Bekler Duruma Neden Düştü?
08:58 Dış Bakış Dergisinin “KIBRIS” Özel Sayısı Yayında
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğruyu bildikleri halde ikrar edemeyenlere yapabileceğimiz hiçbir şey yok”
00:06 Körfez’de Taşlar Yerine Oturmaya Başlıyor!
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:46 Sözde soykırım destekçisini savunmaya çalışan Don Kişot’un hezeyanı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Yatırım Fonu, Türk dünyasında ekonomik bütünleşmeye katkı sağlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Yatırım Fonu, Türk dünyasında ekonomik bütünleşmeye katkı sağlayacak
17 Mart 2023
131
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinde Türkiye’nin yanında olan Türk Devletleri Teşkilatı’na teşekkür etti. Erdoğan, zirvede Türk Yatırım Fonu kurucu anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Erdoğan, kurulacak fona İstanbul’un ev sahipliği yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkikatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan zirve kapsamında, Türk Yatırım Fonu Kurucu Anlaşması’nın imzalandığını açıkladı.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından TDT ülkelerinin yardıma en hızlı gelen ülkelerin arasında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu kara günümüzde yanımızda olan her bir kardeşimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimizin altını çiziyorum” sözleriyle teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yaşadığımız felakette Türk dünyası olarak sergilediğimiz dayanışmayı, birlik ve beraberliği hiçbir zaman unutmayacağız.

Deprem bölgesi şehirlerimiz sel fekaletine maruz kaldı. Uzmanlar Kahramanmaraş merkezli depremlerin insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden birisi olduğunu söylüyor.

Türkiye geniş bir alanda yıkıma sebep olan bu deprem fırtınasına ağır kış şartlarında yakalanmıştır. Devletimizin tüm imkanlarınını bölgeye gönderdik. İhtiyaç duyulacak kim varsa topyekün seferber olduk.

Dünyanın 90 farklı ülkesinden gelen arama kurtarma ekipleri bize depremde destek verdiler. TDT ülkeleri, felaketin ardından yardım çağrımıza en hızlı cevap veren, en hızlı harekete geçen, acılarımızı en kalbi paylaşan dostlarımızın başında geliyor. Zor günlerimizde yanımızda yer alan teşkilatımızın kardeş ülkeleri hep yanımızda oldu. Bu dayanışmanın deprem yaralarının sarılmasında da devam edeceğine inanıyorum. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara ulaştırmak için tüm gayreti gösteriyoruz. Temelleri atıp süratle işe başladık. Hedefimiz 1 yıl içinde kaliteli ve güvenli yapıyı inşa etmektir.

Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurulacak

Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşıyacağız. Son 20 yılda yaşanan doğal afetlerde hiçbir insanımızı nasıl aç ve açıkta bırakmadıysak aynı şeyi yapacağız. Şehirlerimizi en kısa sürede eski görkemine kavuşturacağız. Ülkemizin bir kısmında milyonlarca vatandaşımız afetlerle boğuşurken hiçbirimiz eskisi gibi davranamayız. Bize durmak ve dinlenmek haramdır. Sel felaketlerinin yeniden kanattığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışacak, yıkımları ve zararları tazmin edeceğiz.

Türk Yatırım Fonu Kurucu Anlaşması

İlgili kurumlarımız arasında işbirliğinin ileri seviyeye taşınmasını ve müteakip zirveye kadar TDT Sivil Koruma Mekanizmasının tesisini kararlaştırdık. Türk Yatırım Fonu kurucu anlaşmasının imzalanması zirvemizin somut adımları arasında olmuştur. Türk Yatırım Fonu’nun Türk dünyasında eşit sermaye katkısı ve eşit oy hakkı çevresinde kurulacak fona İstanbul ev sahipliği yapacaktır. Türk devletlerindeki firmaların finansmana erişimi kolaylaşacak.

Bir sonraki dönem başkanı Kazakistan’ın ev sahipliğinde Türkistan şehrinde düzenlenecek zirvemizin hazırlıklarını ele aldık. Mevcut ve gelecekte karşılaşılabilecek sınamalar karşısında mukavemetimizi artırmalıyız. Bunun için TDT’nin imkan ve kabiliyetlerini güçlendirmeliyiz. Tarihi, kültürel ve hakkaniyetli kurumsal yapılardan yoksun birlikteliklerin tıkandığı süreçte TDT, yeni bir ses, yeni bir sinerji merkezi haline gelmektedir.

Bu kara günümüzde yanımızda olan her bir kardeşimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimizin altını çiziyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.