enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Şartların elverdiği en büyük yatırımları yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Şartların elverdiği en büyük yatırımları yapıyoruz”
21 Aralık 2023
38
A+
A-

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada, “Yapay zeka gibi teknolojinin algılarımızı zorlayan uygulamaları karşısında en önemli gücümüz insanın özgün üretim yeteneğini koruyacak ve geliştirecek yolları açık tutmaktır” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk silueti“Şartların elverdiği en büyük yatırımları yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarih bu iğrenç tabloya göz yumanları yargılayacakCumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Yol haritalarımızı yazılım algoritmalarını geliştirenin de zihin ve gönül coğrafyamızı doyuran eserleri verenlerin de esasen aynı insan olduğu gerçeğinden hareketle hazırlıyoruz. Bu anlayışila hem teknolojiye hem kültür sanata hem de hayatın diğer tüm alanlarına şartların elverdiği en büyük yatırımları yapıyoruz.

İçinde yüzlerce, binlerce beynin harıl harıl çalıştığı bir teknoparka hangi hissiyatla bakıyorsak yine yüzlerce, binlerce yüreğin attığı bir konservatuara da bir kültür sanat mahfiline de aynı şekilde yaklaşıyoruz.

Ancak buna rağmen kültür sanat üretimi arzu ettiğimiz seviyede değilse sebeplerini çok iyi düşünmek, tefekkür etmek, özellikle ideolojik dayanışmanın ülkemize maliyetini tartışmak mecburiyetindeyiz. Kültür sanat ve akademi dünyasını tek tipleştiren, çoraklaştıran, baskı ve tahakküm altında tutan ideolojik kabileler gerçeğiyle bir an önce yüzleşmemiz gerektiğine inanıyorum.

İtalya’da 15’inci yüzyıldan kalma bir duvar yazısında şöyle diyor: Yapabilen istemiyor, isteyen yapamıyor, bilen yapmıyor, yapan bilmiyor ve dünya böylece kötüye gidiyor. Ülkemizdeki meselenin kökeninde tam da burada ifade edilen kısır döngü var. Siyasetten edebiyata, sanattan zanaata her alanda yapabilenin istemediği, bilenin yapmadığı, yapanın bilmediği garip bir tabloyla karşı karşıyayız. Gençlerimizin bu gidişatı değiştirmek için niyet sahibi olduğuna ancak yeteri kadar gayret göstermediğine, yeteri kadar cesaret sergilemediğine üzülerek şahitlik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde gençlerimizi bu doğrultuda harekete geçirmek için daha çok mekanizmayı çevreye alacak, kendileriyle daha yakın mesai içinde olacağız. Dar kadrocu ve hizipçi anlayışın yerini daha çoğulcu, daha kuşatıcı, daha özgürlükçü, daha liyakatli bir yaklaşım almadan hedeflerimize varamayız.

Ülkemizin önündeki muazzam potansiyeli ancak bu şekilde ideallerimiz doğrultusunda etkin bir şekilde harekete geçirebiliriz. Milletimiz tarih boyunca asırlarca tekrar tekrar başardığı bu dirilişi inşallah bir kez daha inanıyorum ki tekrarlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.