enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cristiano Ronaldo, ‘Kral Pele’nin rekorunu kırarak en çok gol atan futbolcu oldu

Cristiano Ronaldo, ‘Kral Pele’nin rekorunu kırarak en çok gol atan futbolcu oldu
15 Mart 2021
887
A+
A-

UHA HABER / ‘Kral Pele’ artık futbol tarihinin en çok gol atan ismi değil. Portekizli Cristiano Ronaldo kariyerindeki resmi maçlarda toplam 770 gol atarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Serie A’da bu hafta oynanan Cagliari maçında “hat-trick” yapan 36 yaşındaki Ronaldo, toplam gol sayısını 770’e çıkarak, Pele’nin 767 gol rekorunu kırdı.

Brezilyalı Pele, Twitter hesabından Ronaldo ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, “Ne güzel bir yolculuk yaşıyorsun. Sana çok hayranım ve seni oynarken izlemeyi seviyorum. Bu, kimse için sır değil. Resmi maçlarda gol rekorumu kırdığın için tebrikler. Tek pişmanlığım bugün sana sarılamamak. Yıllardır süren dostluğun sembolü olarak bu fotoğrafı büyük bir sevgiyle buraya bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ronaldo ise Instagram’da Pele ile fotoğrafını paylaşarak, “Dünya golcüleri sıralamasında üst sıralarda yer alarak Pele’nin rekorunu kırmak, çocukken asla hayal edemeyeceğim bir şeydi” diyerek efsanevi futbolcuya olan hayranlığını dile getirdi.

En çok gol atan futbolcu unvanı tartışılıyor

Pele’nin biyografisinde, resmi olmayan maçlar da hesaba alındığında, Brezilyalı oyuncunun 1283 kez topu filelere gönderdiği yazıyor.

Bir başka Brezilyalı efsane de en çok gol atan oyuncu olduğunu iddia ediyor. Eski Brezilyalı forvet Romario, gençlik kategorilerinde, hazırlık maçlarında ve gala maçlarında atılanlar da dahil olmak üzere kariyerinde toplan bin gol attığını ileri sürüyor.

Farklı kaynaklar da Çek futbolcu Josef Bican’ın kariyerinde 805 gol attığını iddia ediyor.

Kariyerinde 5 Ballons d’Or ödülü kazanan Ronaldo Sporting Lizbon ile 5, Manchester United için 118, Real Madrid ile 450 ve Juventus ile 95 gol attı. Ronaldo Portekiz milli takımı ile de 102 topu ağlara gönderdi.

[UHA Haber Ajansı, 15 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.