enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
00:00 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Volkswagen 4 bine yakın çalışanını erken ve kısmi emekliliğe ayıracak

Volkswagen 4 bine yakın çalışanını erken ve kısmi emekliliğe ayıracak
15 Mart 2021
1.111
A+
A-

UHA HABER / Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in yaklaşık 4 bin çalışanıyla erken ve kısmi emeklilik yoluyla yollarını ayıracağı bildirildi.

Otomotiv devi iş konseyi ile varılan anlaşma sonucunda 1964 doğumlulara kısmi emeklilik, 1956 ile 1960 yılları arasında doğanlara da erken emeklilik imkanı sunacağını açıkladı. Şirket 900 kadar kişinin erken emekliliği seçeceğini tahmin ettiklerini belirtirken kısmi emeklilikten kaç kişinin faydalanmasını bekledikleri hakkında bilgi vermedi.

Fakat Reuters haber ajansı şirket kaynaklarına dayandırarak Almanya’daki 6 Volkswagen markasına ait fabrikada uygulanacak programla 3-4 bin pozisyonun kapatılacağını rapor etti.

Alman üretici programa dahil olacak kişi sayısına göre değişecek toplam maliyet hakkında da yorum yapmadı. Fakat şirket kaynakları 500 milyon euroya kadar çıkabileceğini aktardı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volkswagen elektrikli araçlara yönelmek için eğitim bütçesini 40 milyon eurodan 200 milyon euroya çıkardığını duyurmuştu.

Şirket ayrıca 2021 yılı sonuna kadar da eleman alımlarını durduğunu açıkladı. Dış alımların sadece elektrikli araçlar, dijitalleşme ve araç pili geliştirme departmanlarında yapılacağı bilgisini paylaştı.

Toplamda 120 bin civarında çalışanı olan Volkwagen Grubu ocak ayında önümüzdeki iki yıl içerisinde iş gücü maliyetlerini yüzde 5 satın alma maliyetlerini de yüzde 7 azaltacağını açıklamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 15 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.