enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çin, G7 dışişleri bakanlarının “zorba” nitelendirmesine tepki gösterdi

Çin, G7 dışişleri bakanlarının “zorba” nitelendirmesine tepki gösterdi
8 Mayıs 2021
382
A+
A-

UHA HABER / G7 ülkelerinin Çin’in Uygur Türklerine yönelik insan haklarını eleştirdiği ortak bildirisi, Çin’i rahatsız etti. Çin Dışişleri Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in içişlerine karışmak olarak nitelendirdiği ortak bildiriye tepki göstererek, Çin’in uzun süredir sürdürdüğü siyasetine sadık kalacağını belirtti.

Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi ve Avrupa Birliğini (AB) bir araya getiren G7 toplantısı, dönem başkanı İngiltere’nin ev sahipliğinde 4-5 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İki gün süren toplantıda, iklim değişikliği, İran’la nükleer müzakereler, Suriye’de devam eden savaş, Myanmar’daki askeri darbe, Kovid-19 salgını, Rusya, Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri masaya yatırılan başlıca konular oldu.

Londra’da dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen G7 toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, Tayvan’a destek verildi ve Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri ile toplama kampları nedeniyle Pekin’e ağır eleştiriler yöneltildi.

ÇİN, İÇİŞLERİNE KARIŞILDIĞINI İDDİA ETTİ

Çin yönetimi de “Çin’in ekonomik etkisini başkalarına karşı zorbalık yapmak için kullandığı” gerekçesiyle suçlu olduğu belirtilen G7 dışişleri bakanlarının ortak açıklamasına tepki gösterdi.

Yayımlanan ortak açıklamaya kınama yayımlayan Çin, “zorba” nitelemesine tepki göstererek, söz konusu ortak bildirinin Çin’in içişlerine müdahale olduğunu savundu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin sayfasından yayımlanan basın açıklamasında, ortak G7 bildirisine dair sorulan soruya verilen yanıtta, “Çin’in içişlerine karışmak, Çin egemenliğine zarar vermek ve uluslararası ilişkilerin temel normlarını hiçe sayarak Çin’in imajını lekelemek için her türlü bahaneyi uydurma girişimleri” ifadeleri öne sürüldü.

HABER : Ayyıldız Huri Kaptan & QHA

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.