enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li vekillerden Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrine ziyaret

CHP’li vekillerden Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrine ziyaret
18 Temmuz 2021
344
A+
A-

UHA HABER / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın Trabzon Akçaabat Şehitlik Tepesi’ndeki kabrini ziyaret etti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil Haydar Baş’ın kabri başında dua etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP milletvekilleri Baş’ın yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

“O Türkiye için bir değerdi”

“Haydar hocanın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konuşmaları büyük ilgimizi çekiyordu. Haydar hocanın ve O’na gönül verenlerin büyük salonlarda Atatürk’ü anlatırken o coşkuyu birlikte yaşamaları bizim için önemliydi.” diyen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Allah rahmet eylesin, devletimiz- milletimiz için önemli bir şahsiyetti. Bu değerlere önem vermek lazım, bu insanları unutmamak lazım. O Türkiye için bir değerdi. Allah rahmet eylesin. Beklenmeyen bir ölümdü. Ben buradan bütün sevenlerine, dostlarına, ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Asla korkmadı, çekinmedi..”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise, “Prof. Haydar Baş’ın Atatürkçü, çağdaş dünyaya bakışını, toplumun değişim sürecindeki siyasal düşüncelerini yakından takip ediyordum. O toplumun çeşitli kesitlerinde yurtsever kimliğini açık açık ifade edebilen, yüreklice topluma sunabilen, asla korkmayan, hiçbir şekilde çekinmeden yani gizlenerek, riyakarlık yaparak topluma yaklaşan bazı siyasal anlayışların karşısındaki duruşu ile samimiyetiyle bildiğimiz değerli biriydi.” dedi.

“İnsanlığın düşmanı kapitalizme karşı bir duruşu vardı”

“Ekonomide çok farklı görüşleri vardı. İnsanlığın düşmanı olan kapitalist sisteme karşı bir duruşu vardı.” İfadelerini de kullanan Nihat Yeşil şöyle devam etti, “Toplumsal mücadelenin içinde bu topluma sunduğu sevgiyi, barışı, kardeşliği, dostluğu çok yaygın bir şekilde her platformda dile getiriyordu. Allah gani gani rahmet eylesin. Gerçekten kimsenin beklemediği bir ölüm oldu. Hocamızın toplumsal mücadeledeki direncini bilenler bu hastalığı yeneceğini düşünüyordu ama Cenab-ı Allah’ın takdiri böyleymiş. Öncelikle ailesine, sevenlere, ülkemize başsağlığı diliyorum. Burada denize nazır bakıyor. İnşallah o sevgiyi, dostluğu hep bu tepelerde tekrar insanlarımıza, toplumumuza yaymasını temenni ediyorum”

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.