enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:05 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:03 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
12:28
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”…
00:46 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:35 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek’e ana muhalefetin ekonomiye dair önerilerini sundu

CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek’e ana muhalefetin ekonomiye dair önerilerini sundu
25 Haziran 2024
20
A+
A-

CHP’li Karatepe, gerçekleştirdikleri görüşmede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarında artış, tarımsal destek ve vergide adaletsizlik başlıkları altında taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi’ninEuronews Ajara'yı 160 Ülkede Yayınlayacak | Gürcü Haber (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında Pazartesi günü gerçekleşen görüşmede, ana muhalefetin ekonomiye ilişkin önerileri dört ana başlıkta sunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık dört buçuk saat sürerken, CHP’li Karatepe görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Karatepe, Bakan Şimşek’e asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarında artış, tarımsal destek ve vergide adaletsizlik başlıkları altındaki taleplerini ilettiklerini ifade etti.

‘İktidarın ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olacak değiliz’

Biz iktidarın milletin yaşadığı ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olacak değiliz, yine biz iktidarın bundan sonra yapacaklarına bir kredi açacak da değiliz,” diyen Karatepe, enflasyonun bu denli yüksek seyrettiği bir dönemde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını “şiddetle reddettiklerini” vurgulayarak, ara zammın zorunlu olduğunu bakana ifade ettiklerini belirtti.

Memurların ve memur emeklilerinin alacağı ücret oranının yüzde 20 gibi bir seviyede kalacağını savunan Karatepe, bu artış oranının yetersiz olduğunu söyledi.

Tarımsal destek konusundaki önerilerine de değinen Karatepe, tarımsal destek konusunun bir maliyet unsuru olarak görülmemesi; ulusal stratejinin bir parçası olmasını gerektiğini bakana ifade ettiklerini belirtti.

Karatepe, 2006’dan bu yana çiftçilere ödenmesi gereken ancak “esirgenen” 86,6 milyar dolarlık desteğin ithalata harcandığını vurgulayarak, “Ancak maalesef üzülerek görüyoruz ki şimdiye kadar iktidar tarafından sağlanan tarımsal desteklerin oranı tarım kanununda belirtilen şekilde yüzde birlik seviyeye ulaşmamıştır,” dedi.

Vatandaşların “ekonomik güçleriyle orantılı olarak vergi ödemesi” konusundaki görüşlerini bakana aktardıklarını da kaydeden Karatepe, “Türkiye’deki vergi sisteminin adaletli olmadığını” sözlerine ekledi.

TÜİK’in açıkladığı verilere ilişkin eleştirilerini de bakana ilettiklerini kaydeden Karatepe, “Kamuoyunda bu verilere şüpheyle yaklaşıldığını ve bu şüphelerde haklılık payının çok yüksek olduğunu ve verilerin kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini ifade ettik,” dedi.

Karatepe, “Ancak dört saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük,” ifadeleriyle görüşmeye ilişkin kanaatini dile getirdi.

Görüşmeye CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.