enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek’e ana muhalefetin ekonomiye dair önerilerini sundu

CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek’e ana muhalefetin ekonomiye dair önerilerini sundu
25 Haziran 2024
25
A+
A-

CHP’li Karatepe, gerçekleştirdikleri görüşmede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarında artış, tarımsal destek ve vergide adaletsizlik başlıkları altında taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi’ninEuronews Ajara'yı 160 Ülkede Yayınlayacak | Gürcü Haber (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında Pazartesi günü gerçekleşen görüşmede, ana muhalefetin ekonomiye ilişkin önerileri dört ana başlıkta sunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık dört buçuk saat sürerken, CHP’li Karatepe görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Karatepe, Bakan Şimşek’e asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarında artış, tarımsal destek ve vergide adaletsizlik başlıkları altındaki taleplerini ilettiklerini ifade etti.

‘İktidarın ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olacak değiliz’

Biz iktidarın milletin yaşadığı ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olacak değiliz, yine biz iktidarın bundan sonra yapacaklarına bir kredi açacak da değiliz,” diyen Karatepe, enflasyonun bu denli yüksek seyrettiği bir dönemde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını “şiddetle reddettiklerini” vurgulayarak, ara zammın zorunlu olduğunu bakana ifade ettiklerini belirtti.

Memurların ve memur emeklilerinin alacağı ücret oranının yüzde 20 gibi bir seviyede kalacağını savunan Karatepe, bu artış oranının yetersiz olduğunu söyledi.

Tarımsal destek konusundaki önerilerine de değinen Karatepe, tarımsal destek konusunun bir maliyet unsuru olarak görülmemesi; ulusal stratejinin bir parçası olmasını gerektiğini bakana ifade ettiklerini belirtti.

Karatepe, 2006’dan bu yana çiftçilere ödenmesi gereken ancak “esirgenen” 86,6 milyar dolarlık desteğin ithalata harcandığını vurgulayarak, “Ancak maalesef üzülerek görüyoruz ki şimdiye kadar iktidar tarafından sağlanan tarımsal desteklerin oranı tarım kanununda belirtilen şekilde yüzde birlik seviyeye ulaşmamıştır,” dedi.

Vatandaşların “ekonomik güçleriyle orantılı olarak vergi ödemesi” konusundaki görüşlerini bakana aktardıklarını da kaydeden Karatepe, “Türkiye’deki vergi sisteminin adaletli olmadığını” sözlerine ekledi.

TÜİK’in açıkladığı verilere ilişkin eleştirilerini de bakana ilettiklerini kaydeden Karatepe, “Kamuoyunda bu verilere şüpheyle yaklaşıldığını ve bu şüphelerde haklılık payının çok yüksek olduğunu ve verilerin kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini ifade ettik,” dedi.

Karatepe, “Ancak dört saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük,” ifadeleriyle görüşmeye ilişkin kanaatini dile getirdi.

Görüşmeye CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.