enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li belediyelerde eş-dost atamalarına tepki yağdı: Lokum dağıtır gibi makam dağıtıyorlar

CHP’li belediyelerde eş-dost atamalarına tepki yağdı: Lokum dağıtır gibi makam dağıtıyorlar
21 Nisan 2024
65
A+
A-

* CHP’li belediyelerde eş-dost atamaları hız kesmiyor.

* Son olarak Bornova ve Konak’ta liyakatsiz atamalar yapılınca tepkiler gecikmedi.

* Sosyal medyada, ‘CHP’de lokum dağıtır gibi eşe dosta makam dağıtılıyor.’ yorumları yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

STAR Gazetesi’nin haberine göre, CHP’li belediyelerde yapılan eş dost atamalarına tepkiler çığ gibi artıyor. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı liyakatsiz atama tartışmalarını gündeme taşıdı. İzmir’in Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın eşi Damla Çelik Kaya’yı çalıştığı Karabağlar Belediyesi’nden transfer ederek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevine getirdi.

Damla Çelik Kaya, bu atamanın ardından Eşki ile makamında çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı: “Bu fotoğrafın çok uzun bir geçmişi var… Bundan 22 yıl önce birlikte bir yola çıktık. Bugün o yol arkadaşı İzmir’in en büyük ilçelerinden birisine belediye başkanı oldu. Ve o yol arkadaşı bana Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü makamını uygun görerek atamamı istedi.”

Damla Çelik KayaSes getirecek başka bir atama haberi de yine İzmir’in Konak Belediyesi’nden geldi. CHP’den Konak Belediye Başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi şirketi Merbel’e İyi Parti eski İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ü getirdi. Şirketin genel müdürlük koltuğuna oturan Ükünç bir süre önce İyi Parti’den istifa etmişti.

Koray Ükünç

Ükünç’ün Konak Belediyesi’ne transferinde eski başkan Soyer döneminde büyükşehir belediyesine bağlı İZBELCOM şirketinde genel müdür olarak görev yapan ve 2023 yılı mayıs ayında genel seçimlerde İyi Parti’den milletvekili seçilen Ahmet Ersagun Yücel’in etkili olduğu öne sürüldü.

EŞ, DOST, AKRABA NE VARSA…

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın yeğeni Nermin Özgül’ü Karabağlar Belediyesi’nden özel kalem müdürlüğüne transfer etmişti.

TEPKİ YAĞIYOR
CHP’li belediyelerde yapılan eş-dost atamalarına sosyal medyada da tepki geldi. Atamaya tepki gösteren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, liyakatsiz atama tartışmalarını gündeme taşıdı.Sosyal medyada “Çapraz atamalara devam. Lokum dağıtır gibi eşe dosta makam dağıtılıyor”, “CHP’li belediyeler liyakatin dibine vuruyor. Yiyin efendiler yiyin. Ailece yiyin! Ne de olsa eş, dost, akraba ne varsa her yer sizlerin aile şirketi ile dolacak”, “CHP’de liyakat şov İzmir’den devam ediyor”, “Liyakat yerlerde geziyor”, “CHP belediyeleri eş-dost, akraba ile dolduruluyor. Liyakat dedikleri bu olsa gerek. Milletin oyuna ihanet ediyorlar” şeklinde yorumlar yapıldı.
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.