enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP yönetimi Tanju Özcan için harekete geçti

CHP yönetimi Tanju Özcan için harekete geçti
4 Eylül 2021
484
A+
A-

UHA HABER / Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bir kadınla ilgili imalı ifadelerine bir tepki de partisi CHP’den geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın ifadelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. “Özcan’ın durumunu MYK toplantısında ele alacağız” dedi.

Yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ifadeleri gündemdeki yerini koruyor.

İmalı ifadeler sonrası yoğun tepki alan Özcan hakkında CHP yönetimi harekete geçti. Konu MYK toplantısında ele alınacak.

“Özcan’ın durumunu MYK’da değerlendireceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı sosyal medya yayınında bir kadınla yaşadığı diyaloğa ilişkin, “Sayın Özcan’ın bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de zaten özür dilemiştir. Ama Sayın Özcan’ın durumunu pazartesi günü yapacağımız Merkez Yönetim Kurulumuzda değerlendireceğiz, tüzüğümüz bunu emrediyor.” dedi.

“İnsanda biraz edep olur”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özcan’ın kullandığı ifadelere tepki gösterdi. İfadeleri, “yakışıksız ve ahlak dışı” olarak nitelendirdi.

Çelik, şöyle konuştu:

“Bu insanlık dışı bir yaklaşım. Dünyanın her tarafında gördüğümüz gibi bir kişi bir konuda faşist bir açıklama yapıyorsa arkasından başka bir konuda ahlaksızca bir açıklama yapar. Faşizm ve ahlaksızlık birbirinin ikiz kardeşidir. İnsanlara su bile vermemekten bahsetmeyi politika zannedenler var.

Ondan sonra bir kadınla ilgili olarak son derece iğrenç bir ifadeyi sanki büyük bir maharetmiş gibi anlatıyor. Daha da vahimi şu, bir kadınla ilgili olarak böyle bir değerlendirmede bulunmak insanlık dışı bir şey. Bırakın siyasetçiyi, insan olan hiç kimseye yakışmaz. Kadının kılık kıyafetini de özellikle vurguluyor. Bu iğrençliğe başka bir iğrençlik de katıyor. Meseleyi hikaye etmeye çalışıyor, önemli bir konudan bahsediyormuş gibi.

Daha da üzücü olan şu, insanda biraz edep olur. Bu kadar tepki geldi. Çıkarsınız özür dilersiniz. Özür dilerken bile 40 tane şerh koşuyor. Özür dilenecek bir konuda hala utanmaz bir siyaset sürdürülüyor. Sonuna kadar kınıyoruz ve lanetliyoruz. Kadınlar hakkında maalesef aşırı söylemlerin kullanıldığı çeşitli vakalara rastlıyoruz. Bununla kanunlar çerçevesinde mücadele etmek ama en önemlisi kültürel olarak mücadele etmek gerekiyor. Neşet Ertaş’ın dediğini hatırlayalım, ‘Kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz.’ Yakışan söz budur, bunun dışındaki çirkinlik söyleyen kişiye aittir.”

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.