enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
30 Ağustos 2024
28
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAK

Prof. Dr. Mühip Kanko’nun mesajı şöyle:

Ülkemizin ve bölgemizin son dönemde karşı karşıya kaldığı zorluklar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadeleyi bugün daha da anlamlı kılmaktadır.  

Bugün ülkemizde, yargıdan medyaya, iş dünyasından bürokrasiye, ordudan siyasete, eğitimden sosyal hayata kadar birçok farklı alanın çeşitli yapılar tarafından şekillendirilmek istendiğini millet olarak hepimiz görmekteyiz. 

Türkiye’nin ihtiyacı olan şey, geçmişte olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin, Atatürk ilke ve devrimlerinin devletin her kurumunda etkin bir şekilde işlemesidir. Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek kurduğu genç Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir kurumu tarikat ve cemaat yapılanmalarına teslim edilmemelidir. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerinden 102 yıl geçmiş olmasına rağmen, bağımsızlık ve özgürlük için vermemiz gereken mücadelenin hala devam ettiğini, 7’den 70’e tüm toplumun çok iyi bilmesi gerek. 

30 Ağustos Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken, hiç kuşkusuz, dil, din ve etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm halkımızın “millet olma” bilinciyle bir araya gelerek vatanımıza sahip çıkmasıdır. Bugün ise bu mücadele, demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. 

Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden hatırlanması ve bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. 102 yıl önceki emperyalist güçlerin bugün silahların ötesine geçerek zihinlere nüfuz etmek ve toplumları günümüzün farklı araçları ile kontrol altına almak istediği açıktır. Bu nedenle, zamanın ruhunu aşan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerini bugünün koşulları içinde yeniden yorumlamalıyız. Bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle, hem emperyalist zihniyete hem de baskıcı ve tek adam rejimlerine karşı mücadelemize devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize bu eşsiz zaferleri kazandıran başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle Ülkemizin ve Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kahraman ordumuzun tüm mensuplarına, Kocaelili hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.