enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
30 Ağustos 2024
22
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAK

Prof. Dr. Mühip Kanko’nun mesajı şöyle:

Ülkemizin ve bölgemizin son dönemde karşı karşıya kaldığı zorluklar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadeleyi bugün daha da anlamlı kılmaktadır.  

Bugün ülkemizde, yargıdan medyaya, iş dünyasından bürokrasiye, ordudan siyasete, eğitimden sosyal hayata kadar birçok farklı alanın çeşitli yapılar tarafından şekillendirilmek istendiğini millet olarak hepimiz görmekteyiz. 

Türkiye’nin ihtiyacı olan şey, geçmişte olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin, Atatürk ilke ve devrimlerinin devletin her kurumunda etkin bir şekilde işlemesidir. Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek kurduğu genç Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir kurumu tarikat ve cemaat yapılanmalarına teslim edilmemelidir. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerinden 102 yıl geçmiş olmasına rağmen, bağımsızlık ve özgürlük için vermemiz gereken mücadelenin hala devam ettiğini, 7’den 70’e tüm toplumun çok iyi bilmesi gerek. 

30 Ağustos Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken, hiç kuşkusuz, dil, din ve etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm halkımızın “millet olma” bilinciyle bir araya gelerek vatanımıza sahip çıkmasıdır. Bugün ise bu mücadele, demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. 

Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden hatırlanması ve bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. 102 yıl önceki emperyalist güçlerin bugün silahların ötesine geçerek zihinlere nüfuz etmek ve toplumları günümüzün farklı araçları ile kontrol altına almak istediği açıktır. Bu nedenle, zamanın ruhunu aşan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerini bugünün koşulları içinde yeniden yorumlamalıyız. Bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle, hem emperyalist zihniyete hem de baskıcı ve tek adam rejimlerine karşı mücadelemize devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize bu eşsiz zaferleri kazandıran başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle Ülkemizin ve Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kahraman ordumuzun tüm mensuplarına, Kocaelili hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.