enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “İşsizlik ve Yoksulluk Tavan Yaptı!”

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “İşsizlik ve Yoksulluk Tavan Yaptı!”
28 Haziran 2024
41
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, ekonomik verileri değerlendirerek hükümetin yanlış politikalarını sert bir dille eleştirdi ve halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. 

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAKCHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, TBMM’de UHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN‘a değerlendirmelerde bulunarak, vatandaşların bankalara, finans kuruluşlarına ve TOKİ’ye olan borçlarının toplamının 3,32 trilyon lirayı bulduğunu açıkladı.

“Türkiye’nin güncel ekonomik verilerini değerlendirerek iktidarın yanlış ekonomik politikalarını sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Kanko, milyonlarca vatandaşın işsizlik ve yoksullukla mücadele etmek zorunda bırakıldığına dikkat çekerek, hükümete acil ekonomik reform çağrısında bulundu. 

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, dar tanımlı işsizlik oranı yüzde 8,5’e gerilemiş gibi görünse de, geniş anlamda işsizlik oranı yüzde 27,2’ye ulaşarak yaklaşık 10,7 milyon kişiyi işsiz bırakmıştır” diyen Prof. Dr.  Kanko, şunları söyledi:

“Bu durum, iktidarın işsizliği nasıl gizlemeye çalıştığını ve halkımızın gerçek ekonomik sıkıntılarını göz ardı ettiğini açıkça göstermektedir. 

Vatandaşların bankalara, finans kuruluşlarına ve TOKİ’ye olan borçlarının toplamı 3,32 trilyon lirayı bulmaktadır. Bu borçlar, halkımızın borç yükü altında ezildiğini göstermektedir. Ayrıca, bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık krediler 213,7 milyar liraya kadar yükselmiştir. 

Asgari ücretli bir ailenin sadece simit ve çay ile geçinmeye çalışması bile asgari ücretin yetersizliğini ortaya koymaktadır. Asgari ücretin dolar bazında karşılığı 524 dolara gerilemiştir. Halkımızın alım gücü hızla erirken, gıda fiyatları yüzde 93 oranında artmıştır. 

Nisan ayında cari işlemler açığı 5,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiş ve bu son sekiz ayın en yüksek seviyesi olmuştur. Kısa vadeli dış borçlar ise rekor seviyede artarak 180 milyar doları aşmıştır. Bu durum, Türkiye’nin dışa bağımlılığını ve ekonomik kırılganlığını artırmaktadır. 

Tüketici güven endeksi 78,3’e düşerek yılın en düşük seviyesine gerilemiştir. Halkımızın ekonomiye güveni her geçen gün azalmakta, iktidarın yanlış politikalarının bedelini vatandaşlarımız ağır bir şekilde ödemektedir” dedi. 

Prof. Dr.  Kanko, Vatandaşlarımızın Sorunlarını Gündeme Getirmeye Devam Edeceğiz! 

Prof. Dr. Kanko, ülkede yaşanan ekonomik sorunları şu sözlerle de eleştirdi:

“Türkiye’nin ekonomik göstergeleri, iktidarın yanlış politikalarının trajik bir sonucudur. İşsizlik oranlarındaki artış, borç yükünün artması ve gıda fiyatlarındaki yükseliş, halkımızın yaşamını her geçen gün zorlaştırmaktadır. AKP iktidarının halkımızı yoksulluğa mahkûm eden politikalarını kabul etmiyoruz. CHP olarak, ülkemizin ekonomik sorunlarına kalıcı çözümler bulmak ve vatandaşlarımızın refahını artırmak için mücadele etmeye, vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz”. 

Türkiye’nin ekonomik sorunlarına dikkat çekerek, halkımızın refahını artıracak, istihdamı ve üretimi destekleyecek politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kanko, “Bizler halkımızın yanındayız ve onların sesi olmaya devam edeceğiz. Ekonomik adaletsizliklere ve yolsuzluklara karşı mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.  (TBMM)

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.