enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
06:54 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:53 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
00:46 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
00:33 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
00:22 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor
00:04 15 Temmuz’da “Zaferin Adı Türkiye” dünyanın dört bir yanında yankılanacak
00:00 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “PKK’nın tüm yapılarıyla silah bırakması şart”
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP ile DEM Parti ittifak yapacak mı?

CHP ile DEM Parti ittifak yapacak mı?
24 Aralık 2023
26
A+
A-

Reklam

* CHP ve DEM Parti görüşmesinin ardından gözler, iki parti arasında kurulabilecek olası bir ittifaka çevrildi.

* Genel Başkan Özgür Özel, ziyaret sonrasında diyaloğun devam edeceğini söyledi. DEM Parti’den de CHP ile ittifaka yeşil ışık yakıldı.

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiCHP ve DEM Parti arasında karşılıklı adımlar atıldı, kurulabilecek olası bir ittifaka yönelik olumlu sinyaller verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti ile temasın devam edeceğine vurgu yaptı.

Partiler arası görüşme Özel’in DEM Parti’ye gitmesi ile gerçekleşti. İyi Parti’nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmesi sonrası yapılan görüşme bir buçuk saat sürdü.

Görüşmenin ardından Dem Partililerle kameralar karşısına geçen Özel, görüşmeyi verimli ve yapıcı olarak niteledi. Ziyaretin ardından da DEM Parti, yerel seçim stratejisini belirlemek üzere Parti Meclisi’ni topladı.

CHP ile olası ittifaka yeşil ışık yakıldı. Özellikle Türkiye’nin batısında, diğer partilerle müzakereye açık olunduğu vurgulandı.

İki partinin ittifak sinyalleri sürerken, DEM Partili Tülay Hatimoğulları Oruç’tan,, iş birliği konusunda ‘şeffaflık’ talebi geldi.

Oruç, “Kiminle iş birliği içinde olacaksak, eşit koşullarda, masa etrafında herkesin gözü önünde görünür bir şekilde olsun istiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

DEM Partili vekilin tepki çeken sözleri

CHP ile DEM parti arasında karşılıklı olumlu açıklamalar devam ederken DEM Parti Şırnak milletvekili Nevroz Uysal Aslan, TBMM kürsüsünden teröristbaşı için özgürlük talebinde bulundu. Bu sözler büyük tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde de DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de teröristbaşı için ‘sayın’ ifadesi kullanmıştı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.