enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP 1977 seçimlerinden sonra ilk kez 2024 kazandığı başarıyı çarçur ediyor

CHP 1977 seçimlerinden sonra ilk kez 2024 kazandığı başarıyı çarçur ediyor
16 Ocak 2025
28
A+
A-

1977 seçimlerinden sonra CHP ilk kez 2024 yerel seçimlerini kazandı. Aldığı yüzde 37,8’lik oyla birinci parti oldu. Gelgelelim bu birinciliği CHP taşıyamıyor. 

-Cem KÜÇÜK-

UHA / İnternational News Agency  

Cem Küçük: Beklenen olmadı, AK Parti geç kalıyor

                Gazeteci* Cem KÜÇÜK

Türkiye Gazetesi’nden Gazeteci Cem KÜÇÜK kaleme aldığı “CHP yıllar sonra kazandığı başarıyı çarçur ediyor” başlıklı yazısında, 2004 yılından beri elinde tuttuğu belediyeler bulunduğunu dile getiriyor.

Cem KÜÇÜK, “Ama hiçbirinde CHP başarılarıyla bilinmiyor. Mesela İzmir’i yıllardır kazanıyor. Ama İzmir’de bir hizmet say deseniz tek icraat yok. İstanbul 2019 yılında CHP’ye geçti. Temel atmama, musluklar, heykellerle anılıyor. Yürüyen merdivenler yürümüyor, trafik sıkışmış durumda…” olduğuna vurgu yapıyor.

Anadolu’daki belediyelerde de durum iyi olmadığını yazan KÜÇÜK, “Üstelik kent uzlaşısı yaptığı iki belediyeye de kayyım atandı. Oraların belediye başkanları tutuklu. En son yine Beşiktaş Belediyesinde durumu gördünüz” diyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Balıkesir'de gözaltına alındı

Cem KÜÇÜK, Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat’ın, suç örgütü üyeliği, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve 3628 Sayılı Mal Bildirimde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Haksız Mal Edinme ile suçlandığını hatırlatıyor ve “Elbette iddianameyi görmek lazım. Suçlamaları görmek lazım…” diyor.

Gazeteci Cem KÜÇÜK, şöyle devam ediyor:

“Ama CHP eline geçen fırsatları değerlendiremiyor. Hatta o fırsatları hoyratça yok eden bir parti Türkiye’yi nasıl yönetebilir? İktidarı suçlamak en kolayı. Bize hizmet ettirmiyorlar, işin en kolayı. Başkasını suçla geç. Ortada icraat var mı? “Biz şunu yaptık” diyebiliyorlar mı? Yok”.

CHP 2019 seçimlerinde de başarı gösterdiğini yazan KÜÇÜK, “ama 2023’te duvara çarptı. O çarptığı duvarın etkisinden hâlâ kurtulmuş değil” şeklinde yazıyor.

Cem KÜÇÜK, geçen hafta ekonomiyle ilgili olarak şöyle yazmıştı:

“Emekliler gelinen durumdan hiç memnun değil. Belki bir iyileştirme olur diye beklediler. En azından yüzde 10 eklense iyi olur diye düşünüyorlar. Yoksa 20 bin TL alan 22 bin alınca zengin olmayacak ama adalet sağlanacaktı. 60 yaşın üzerindeki vatandaşların büyükşehirlerde çoğu çalışıyor. Önceden geçim sıkıntısı çekmeyen çalışan emekliler şu an sıkıntı yaşıyorlar. 

Asgari ücretliler durumdan memnun değil. Büyükşehirlerde asgari ücretli çalışan çok değil. Ama oransal olarak yüzde 30 her çalışanı etkiliyor. 30 bin alan biri asgari ücrete yüzde 30 verilince 39 bin alacak. Hâlbuki 40 verilse 42 bin alacaktı.”

Kiralar uçtu, davalar patladı - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Türkiye Gazetesi’nden Gazeteci Cem KÜÇÜK kaleme aldığı “CHP yıllar sonra kazandığı başarıyı çarçur ediyor” başlıklı yazısında, şöyle devam ediyor:

“Bu listenin başına kiraları ekleyin. Şu an en büyük sorun kiralar. İnsanları inanılmaz zorluyor. Peki bu kadar soruna rağmen CHP ilk seçimi rahatça kazanabilir mi? “Biz 2027’de yapılacak bir seçimi kazanırız” diyorlar mı? Sanmıyorum.

“Siz ekonomiyle ilgili tek bir çözüm ortaya koymazsanız, siz hâlâ adaylık konusunda ikilemdeyseniz, siz millete somut çarelerle gideceğiniz yerde kırmızı kart göstermek gibi basit işler yaparsanız ilk seçimde gene üzülürsünüz.

“Millet size yerel iktidarı verdi ama siz bunun kıymetini bilemediniz. Sizin alternatif olabileceğinizi düşündü ama gelinen noktada CHP çare değildir diyorlar. CHP’de her kafadan bir ses çıkıyor. Demokrasi iyidir ama kakofoni kötüdür.

“CHP 1980’lerdeki adıyla SHP, 1989 yerel seçimlerinde yüzde 28,7 oy almıştı. 1991’de ikinci parti oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. SHP 1990’lar başında İstanbul İSKİ’deki yolsuzluk haberleriyle çalkalandı. Bir yandan da terör örgütü PKK’nın siyasi kanadını Meclis’e taşımıştı. Bunun sonucunda 1994’te belediyeleri kaybetti. Sonra partinin adı tekrar CHP oldu. 1995’te yüzde 10 aldı. 1999 seçimlerinde yüzde 9’la barajın altında kaldı. İktidara yürüyoruz diyen parti Meclis’e bile girememişti…

“Tarih tekerrür eder mi? Bekleyip göreceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.